ACN / València

Tant el govern valencià com RTVE han comunicat que ultimen la signatura d’un conveni que permeta una nova desconnexió diària de 19.00 a 21.00 hores per promoure continguts en valencià amb temes d’interès general per al País Valencià i per emetre una sèrie de ficció.

En aquest sentit i segons ha informat RTVE a través d’un comunicat s’habilitaran dos blocs de programes en aquesta franja horària, un espai magazine i una sèrie de ficció. El primer prestarà una especial atenció a temes d’interès general per als valencians, com la sanitat, el consum, l’educació, la cultura, el turisme, l’economia, la indústria o l’esport, ha explicat l’ens.

Pel que fa a la sèrie de ficció se centrarà en la cultura i en els costums, així com en la riquesa paisatgística del territori.

RTVE ha afegit que estudia la pròrroga de la cessió de l’ús de les instal·lacions on es troba TVE a València, amb l’objectiu que TVE i RNE compartisquen instal·lacions, igual que s’està fent en altres centres territorials.

Preguntat per la qüestió, el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha confirmat aquest dimarts en declaracions als mitjans que es treballa en aquesta desconnexió i que ha estat tractada al consell d’administració de RTVE.

“Volem que el servei públic es faça en una televisió pública com RTVE i estem treballant perquè hi haja una desconnexió, una major oportunitat perquè des de la televisió de tots puguem oferir el que són les tradicions, els costums i les festes i totes aquelles notícies relatives al País Valencià i en valencià, ha dit Fabra.

El cap del Consell ha afegit que es generaran “les notícies necessàries perquè la gent des d’una televisió pública puga conèixer el que passa a tot el País Valencià i en valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa