Diari La Veu del País Valencià
Plataforma Forestal exigeix el cessament ‘immediat’ dels responsables de l’incendi de Cullera
Europa Press / València

El col·lectiu ha recordat en un comunicat que el dissabte hi havia una prohibició expressa per part del Govern valencià de fer foc a la muntanya o a menys de 500 metres, la qual cosa inclou els artefactes pirotècnics.

No obstant açò, ha denunciat que “malgrat la prohibició expressa notificada per Bombers, l’ajuntament de Cullera va decidir disparar un castell de focs artificials que va acabar amb un incendi forestal”.

Sobre aquest tema, ha subratllat que “qui va autoritzar el llançament del castell no solament va ignorar els advertiments de la Generalitat Valenciana sinó que, a més, va poder haver-hi transgredir una Llei Valenciana –la Forestal– posant en perill persones, béns i patrimoni natural”.

“En molts casos resulta difícil saber qui és l’autor de l’incendi, però en el cas de Cullera resulta fàcil posat que és un acte organitzat per l’Administració”, ha manifestat la plataforma, que ha anunciat que estudia l’adopció de mesures per incendis en interfase urbana-forestal com els de Cullera o Torrent.

Així mateix, la Plataforma Forestal Valenciana ha sol·licitat al Govern valencià que adopten totes les mesures necessàries per aclarir els fets i que inicie, “amb caràcter urgent”, una campanya informativa per als municipis davant el risc “extrem” d’incendis forestals que es preveu per a la campanya de 2014, especialment a les àrees d’interfase urbana forestal, és a dir, on les cases i les masses forestals estan en contacte.

Comparteix

Icona de pantalla completa