Diari La Veu del País Valencià
El PPCV, contra la ‘ruptura’ de la ‘unitat d’Espanya’

RedactaVeu / ACN / València

El PP ha anunciat aquest dimarts la presentació d’una Proposició no de llei (PNL) contra “qualsevol tipus d’iniciativa dirigida a la ruptura de la unitat d’Espanya” així com de rebuig a la resolució del Parlament de Catalunya que reconeix els Països Catalans com “una realitat cultural, lingüística i històrica compartida entre els seus diferents territoris”.

Així ho ha anunciat en roda de premsa el síndic popular, Jorge Bellver, qui ha manifestat que “tots els partits han de condemnar la consulta il•legal de Catalunya i les constants ingerències del Parlament català al nostre Estatut i el nostre sentiment com a valencians”.

Bellver ha recordat que tant el parlament balear com l’aragonès s’han pronunciat ja al respecte sobre aquesta resolució, que ha qualificat “d’ingerència”.

El portaveu popular ha afegit que aquesta iniciativa “és hui més necessària que mai, per censurar la deslleialtat de l’esquerra en aquestes Corts Valencianes amb la Constitució i amb l’Estatut; per denunciar el seu sucursalisme vergonyós respecte Catalunya i per evidenciar davant els valencians el seu complex d’Èdip en matèria cultural, lingüística i social respecte a aquest País”.

La resolució

El Parlament de Catalunya va aprovar el passat setembre per àmplia majoria una resolució que reconeix els Països Catalans com ‘una realitat cultural, lingüística i històrica compartida entre els seus diferents territoris, actualment ubicats en diferents Estats i en el cas de l’Estat espanyol en diferents comunitats autònomes’. Hi van votar a favor CiU, ERC, PSC, Iniciativa i la CUP, mentre que PP i Ciutadans hi van votar en contra.

La resolució també insta el Govern de la Generalitat a reiterar el reconeixement de la unitat de la llengua catalana i a defensar, amb tots els mitjans a l’abast, la condició de patrimoni comú de tots els seus parlants.

Per altra banda, també requereix al govern de l’Estat que actue en reconeixement de la unitat de la llengua catalana i que protegisca el seu àmbit territorial i històric, amb la seua denominació científica.

La resolució també reivindica la unitat de la llengua catalana i denuncia les mesures del govern aragonès sobre el LAPAO i del govern balear contra la immersió lingüística.

Comparteix

Icona de pantalla completa