Ciscar no troba el ‘talp’ del Palau

El vicepresident diu que els documents filtrats 'van passar per multitud de mans' pel que no es pot identificar el 'talp'
30 abril 2014 01:00h

RedactaVeu / València.

El vicepresident de la Generalitat i conseller de Presidència, José Ciscar, ha explicat hui dimecres que la recerca que ha dut a terme el Consell per a determinar qui és la persona que ha filtrat documentació a mitjans de comunicació ha conclòs que els papers publicats "van passar per multitud de mans", la qual cosa no ha permès "identificar una font unívoca de les filtracions".

Així ho ha explicat Ciscar en la Comissió de Coordinació, Organització i Règim de les Institucions de la Generalitat en les Corts, on ha respost a una pregunta de EUPV i a sengles compareixences del PSPV i de Compromís sobre les filtracions de documentació procedent de la Conselleria de Presidència i sobre la recerca duta a terme sobre aquest tema per a identificar el 'talp'.

El també portaveu del Consell ha assegurat que la Fiscalia va decretar l'arxivament de les actuacions realitzades però "no perquè crega que els fets investigats no puguen ser constitutius de delicte", sinó "davant la impossibilitat de poder determinar qui podria ser la persona que filtra informació, perquè són nombroses les persones de diferents àmbits de l'administració autonòmica les qui han tingut accés a aquesta".

Els grups de l'oposició han assenyalat que el 'talp' és "foc amic", tal com ha manifestat el parlamentari de EUPV Ignacio Blanco. "Sempre he pensat que el 'talp' era vostè o estava molt proper", ha dit el socialista Rafael Rubio a Ciscar.

De la mateixa manera, la diputada de Compromís Mònica Oltra ha manifestat sobre aquest tema: "Agraïsc tot el que s'ha filtrat de Presidència; ha fet vostè un gran bé". Ciscar els ha respost que si sabera qui ha fet les filtracions, "acabaria aquesta compareixença i aniria a la Fiscalia a denunciar-ho".

Així mateix, han criticat les compres personals amb càrrec a l'erari públic, entre les quals han citat alimentació, flors, productes gurmet, ous de xocolata, "les vitamines de Fabra" o "viatges i allotjaments en hotels". "Els diners de caixa fixa és el colador a través de com vostès paguen coses que han de pagar-se de la butxaca de cadascun", ha manifestat Oltra.

L'oposició ha criticat que solament s'haja investigat a funcionaris i no a alts càrrecs, a la qual cosa Ciscar ha replicat: "S'han indagat totes les possibles fonts de filtració per a delimitar i depurar responsabilitats a alts càrrecs, però l'expedient informatiu no és el camí, està previst en la Llei per a funcionaris".

José Ciscar ha indicat que "no és seriós ni legítim que en una Administració o en qualsevol altra organització es filtren documents", ja que considera que "la informació ha de fluir, però a través dels canals legalment establits".


next