Diari La Veu del País Valencià
Compromís i EUPV denuncien l’alcalde de Cullera per provocar un incendi

RedactaVeu / València.

En l’escrit, presentat en els jutjats de València hui dimecres i signat pel diputat de la formació Lluís Torró, EUPV demana a la Fiscalia que acorde l’inici de les diligències corresponents “a fi de depurar les possibles responsabilitats penals, per autoria o per omissió” davant els fets denunciats.

Torró assenyala que el passat 26 d’abril, el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat va decretar el nivell de preemergència 3 per risc extrem d’incendi forestal, la qual cosa va ser notificat a l’alcalde de Cullera mitjançant un fax, en el qual s’indicava que la situació implica “la prohibició de realitzar castells de focs artificials en aquella jornada”.

No obstant açò, afig que, malgrat estar “avisat”, el castell “es va practicar, per autorització expressa del senyor Sanjuán, amb el resultat d’un incendi forestal amb greus danys materials i risc per a les persones, que ha sigut portada de diversos mitjans de comunicació”.

Segons EUPV, “la desobediència manifesta a l’òrgan competent en matèria d’incendis per part del denunciat implica una imprudència greu que, vistos els resultats causats per aquesta, no pot quedar sense la sanció penal que corresponga”.

El diputat ha explicat que han denunciat aquest cas a la Fiscalia “perquè s’adopten les mesures oportunes per a iniciar un procediment si és necessari penal, perquè entenem que davant les proves irrefutables, hi ha un cas claríssim d’imprudència temerària per part de l’alcalde de Cullera, una persona que en aquests moments, si el PP tinguera decència, ja no estaria ocupant aquest càrrec públic”.

ACN 2 milions d’euros en danys 



El síndic de Compromís, Enric Morera i el portaveu adjunt de la formació en les Corts, Juan Ponce, també han presentat un escrit a la Fiscalia per a demanar l’esclariment dels fets.

Segons la legislació consultada per la coalició, els fets apunten que l’alcalde de la població de la Ribera Baixa hauria actuat d’una forma qualificada com a “molt greu”, amb unes despeses ocasionades al dispositiu d’extinció i uns danys al medi natural, que poden superar els dos milions d’euros. Compromís reclama que l’alcalde es faça responsable d’aquestes despeses.

Comparteix

Icona de pantalla completa