Diari La Veu del País Valencià
La ILP per a una TV pública en valencià arreplega 600 signatures el primer cap de setmana
RedactaVeu / Europa Press / València

El secretari de la comissió promotora de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a una ràdio i televisió públiques en valencià, Josep Lluís Fitó, ha destacat que en el seu primer cap de setmana des que va començar la recollida de signatures, el passat 24 d’abril, han pogut arreplegar prop de 600 suports per a aquesta proposta, principalment en la Fira del Llibre de València.

Fitó s’ha expressat d’aquesta manera en l’acte de recollida de credencials dels fedataris -els qui donen fe que les signatures arreplegades són correctes- en les Corts Valencianes, on han protagonitzat una protesta a les portes i on han llançat proclames per a exigir la dimissió del president de la Generalitat, Alberto Fabra.

Segons ha explicat, el termini de recollida de signatures és de quatre mesos, encara que podria ampliar-se a dos més i el nombre mínim perquè s’admeta a tràmit la iniciativa és de 50.000. “Anem a arreplegar quantes més millor”, ha asseverat el secretari de l’associació promotora d’aquesta iniciativa.

Per a açò, prop de 200 fedataris, tant treballadors de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) com d’altres organitzacions demanaran les signatures dels ciutadans per a recolzar aquesta proposta.

@ccoortvv

En un tríptic explicatiu, es descriu que aquesta ILP reivindica el dret col•lectiu del poble valencià a rebre i comunicar idees i informar en la llengua pròpia a través de mitjans de comunicació audiovisuals.

A més, continua, la ILP constata que després del tancament de RTVV, la valenciana “és l’única autonomia amb llengua pròpia que no disposa de mitjans públics per a la seua difusió”. A més, aquesta iniciativa destaca que l’ús i promoció del valencià implica la defensa de la identitat, els valors i els interessos del poble valencià i el seu patrimoni cultural.

>

Comparteix

Icona de pantalla completa