“Crowdfunding”, el nou fenomen del micromecenatge

Finançament en massa, finançament col·lectiu o micromecenatge, són algunes de les denominacions que se li atorguen a aquest vocable anglés: Crowdfunding. Un fenomen que té el seu precedent en la realització de donacions per a una causa i que amb el desenvolupament de les xarxes socials ha pres un nou camí. Ara existeix la possibilitat de finançar projectes que no encaixen amb els patrons dels finançadors convencionals, que busquen obtindre beneficis monetaris amb els mínims riscos.
2 gener 2013 01:00h

RedactaVeu /València

Este sistema permet la cooperació del col·lectiu per aconseguir diners o altres recursos, per dur a terme projectes personals o d'organitzacions privades. Com per exemple: la gravació d'un disc, poder començar un negoci, el finançament de campanyes, o qualsevol cosa que se’ns passe pel cap, però no disposem del capital o els mitjans necessaris per a dur-les a terme.

En estos moments, la major part de les plataformes que gestionen projectes que volen finançar-se mitjançant el micromecenatge disposen de mecanismes de seguretat, com el de no cobrar els donatius si no s'arriba en un temps, prèviament acordat, a una xifra mínima de diners necessària perquè es puga dur a terme el projecte.

Un dels problemes que sol preocupar els promotors dels projectes és la possibilitat de què la idea puga ser copiada per altres persones o empreses que ja disposen del capital i que ho posen en marxa abans, inclús que es registren intel·lectualment per a la seua posterior explotació.

Ací, al País Valencià, ja són molts els exemples que s’han aprofitat d’este nou model de finançament. Per donar-ne un, el grup Assekes, a través de la plataforma Verkami i amb un temps rècord, va poder en tan sols 10 dies de campanya aconseguir l'objectiu econòmic per fer possible la gravació del seu primer disc.

Verkami (Crowdfunding per als amants de la creació) :
www.verkami.com


next