Diari La Veu del País Valencià
Primavera Europea aposta per ‘assaltar democràticament’ Europa
RedactaVeu / València

Així ho han explicat hui dimecres en roda de premsa el cap de llista de la coalició, Jordi Sebastià, i el número dos, Florent Marcellesi, han destacat que en les eleccions europees del 25 de maig volen ser “la sorpresa” i aconseguir fins a tres eurodiputats gràcies al suport dels qui se senten “estafats” per Europa.

Sebastià, actual alcalde de Burjassot per Compromís –encara que deixarà el càrrec el proper 7 de juny per un pacte de govern–, ha manifestat que són una coalició “profundament proeuropeista” i el seu repte és il·lusionar els qui no els agrada “la direcció” que ha pres Europa.

La justícia social, la plena ocupació o la sostenibilitat ambiental són algunes de les prioritats que propugna aquesta coalició, que reuneix representants de Compromís, Equo, Chunta Aragonesista, Participa, Por un Mundo Más Justo, Partido Castellano, Caballas y SIEX triats en procés de primàries.

El cap de llista ha ressaltat que el “curriculum vitae” d’aquesta coalició està “net d’imputats” i ha assegurat que poden contribuir a un canvi en el Parlament Europeu cap a una sobirania europea més gran i “real”.

Sebastià també ha reclamat modificar el Tractat de Lisboa a través d’un procés constituent per fer una Constitució Europea “de debò”, que elimine punts “immorals” com el que obliga el Banc Central Europeu a prestar diners “sols a bancs privats perquè després especulen amb deute públic i es folren”.

Ha destacat que se senten “a gust tots” en una coalició en la qual han aconseguit sumar i il·lusionar a molta gent i ha explicat que si aconsegueixen representació tenen un acord per a treballar en el Parlament Europeu amb Els Verds, que actualment són el quart grup polític.

El número dos de la llista, Florent Marcellesi (Equo), ha afirmat que la “radicalitat democràtica” i l’ecologia política són la base d’un projecte amb el qual van a ser “la sorpresa” i el “vot útil” d’aquests comicis.

Ha defensat que són “europeistes insubmisos”, perquè no volen una Europa que retalla drets i que té “dèficit democràtic” i una “corrupció galopant”, el cost social anual de la qual és de 140.000 milions d’euros a l’any, més que el pressupost europeu.

Comparteix

Icona de pantalla completa