Diari La Veu del País Valencià
L’alcadessa d’Alacant deixa les Corts per a allargar el seu procés per corrupció
Europa Press / RedactaVeu / València

No obstant açò, no s’ha assenyalat qui serà la persona encarregada de presentar la renúncia pel registre d’entrada atès que Castedo es troba de baixa per maternitat, segons han comentat les mateixes fonts. L’actual alcalde de l’Orxa, Guillermo Moratal, serà el substitut de Castedo en les Corts.

Castedo, imputada en la ramificació del ‘Cas Brugal’ que investiga suposades irregularitats en la tramitació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de la ciutat, ja va mostrar a l’agost de 2012 la seua intenció de dimitir per a “dedicar-se per complet a la ciutat d’Alacant” i el passat mes de juliol va renunciar al seu sou com a diputada.

D’aquesta manera, quan es faça oficial la renúncia de Castedo, el PP en les Corts Valencianes, integrat actualment per 54 dels 99 parlamentaris que formen la cambra autonòmica, mantindrà a quatre diputats imputats en el ‘cas Gürtel’.

Es tracta dels ‘populars’ Ricardo Costa, David Serra, Vicente Rambla i Yolanda García estan imputats en la causa oberta en el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) pel presumpte finançament irregular del PP valencià, derivada del ‘cas Gürtel’.

L’última renúncia va ser la de l’exalcalde alacantí, Luis Díaz Alperi, que va presentar la renúncia al seu escó “per motius de salut”. Díaz Alperi també està processat per tres delictes contra la Hisenda Pública i suborn impropi en una altra causa en la qual ja s’ha acordat l’obertura de judici oral i en la qual l’instructor ha considerat que existeixen indicis que el diputat poguera haver comès frau en els anys 2007, 2008 i 2010 en el pagament de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF).

21 diputats que han deixat el seu escó

Amb l’eixida de Castedo, seran 21 els diputats de les Corts Valencianes que han deixat el seu escó des que va començar la legislatura. El passat 21 de març va deixar el seu escó l’exconsellera de Turisme i actual alcaldessa de Novelda, Milagrosa Martínez, i tres setmanes abans ho va fer la també l’exconsellera Angélica Such, ambdues processades en el ‘cas Gürtel’.

També va renunciar a la seua acta Pedro Hernández Mateo, després de ser condemnat a tres anys de presó i nou d’inhabilitació pels delictes de falsedat documental i prevaricació en l’adjudicació en 2004 del servei de recollida de residus sòlids urbans de la localitat.

Per la seua banda, Alicia de Miguel va deixar la cambra autonòmica per motius “estrictament personals”, el mateix dia en què el jutge del ‘cas Gürtel’ la va imputar per contractes subscrits en la seua etapa al capdavant de la Conselleria de Benestar Social amb empreses de la trama.

El PP va començar la legislatura amb 55 diputats i al juny de l’any passat es va quedar amb 54, en passar al grup de no adscrits l’exconseller Rafael Blasco, pendent ja de sentència en la primera peça del ‘cas Blasco’ després de la celebració del judici.

Comparteix

Icona de pantalla completa