Diari La Veu del País Valencià
Educació: ‘El Cervantes és segur’

RedactaVeu / Europa Press / València

La Conselleria d’Educació ha assegurat que el CEIP Cervantes de València és “totalment segur” i que el fet que alguns alumnes acudiren aquesta setmana a les instal•lacions amb cascs de protecció va ser “innecessari” i “únicament per voluntat pròpia”.

Segons el departament de Català, els alumnes del centre “han pogut tornar a les aules amb total normalitat, ja que els tècnics han garantit la seguretat” de les classes. En aquesta línia, ha apuntat que els tècnics van sanejar els sostres durant la Setmana Santa.

Així ho ha indicat la Conselleria després que alumnes acudiren aquest dimecres a classe amb casc protector en un acte de protesta simbòlic per a exigir que es realitzen les obres de reparació del sostre, després d’haver patit despreniments del fals sostre i del material ignífug.

Segons Educació, durant les vacances escolars es van revisar totes les aules i es va iniciar el procediment per a la contractació de l’obra, que va concloure aquest dimecres amb l’adjudicació dels treballs, després que finalitzara el termini establit perquè les empreses pogueren presentar les seues propostes.

Educació ha anunciant que la setmana vinent començaran les obres de millora en el centre. L’obra, que comptarà amb un pressupost de vora 50.000 euros i tindrà un termini d’execució de dues a tres setmanes, consistirà a col•locar una xarxa de seguretat i un fals sostre de material lleuger. L’actuació s’escometrà “aula per aula amb la finalitat d’entorpir el mínim possible l’activitat diària del centre”.

La Conselleria ha indicat que en tot moment el procediment per a la contractació de l’obra “ha seguit la normativa en aquesta matèria i ha fixat els terminis establits en ella, “per la qual cosa l’actuació no ha pogut iniciar-se amb anterioritat”.

Educació ha posat l’accent que el passat 15 d’abril no va caure part del sostre del centre sinó “del revestiment contra incendis, és a dir que no es tracta d’un problema estructural” i ha subratllat que el col•legi “ja va ser revisat en 2012 i es troba en molt bon estat de conservació”.

Cal assenyalar que la Federació d’ensenyament de CCOO PV ha presentat una denúncia davant inspecció de treball davant les solsides en el sostre del CEIP Cervantes, criticant la situació d’abandó de les infraestructures dels centres educatius del País Valencià i la vulneració reiterada de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals.

El passat 15 de març es va desprendre un tros del sostre en una de les aules d’infantil de 4 anys del CEIP Cervantes. Després del succés, la Conselleria d’Educació va prometre que durant les vacances escolars instal•laria una malla de seguretat per a evitar danys i reposaria els falsos sostres instal•lats en 2012.

Comparteix

Icona de pantalla completa