Diari La Veu del País Valencià
Els alumnes poden demanar les beques per circumstàncies sobrevingudes fins al 31 de maig
Europa Press / València

En concret, per a les beques sobrevingudes Educació destina aquest curs un milió d’euros i el curs passat va becar a prop de 250 alumnes per primera vegada.

Es tracta de donar suport a totes aquelles famílies que, al llarg del curs, es puguen trobar amb una situació econòmica desfavorable i que no s’acullen a la convocatòria ordinària. Per a açò, Educació ha “flexibilitzat” els requisits acadèmics respecte a la convocatòria general autonòmica de beques i a la convocatòria estatal, segons la mateixa font.

En aquest sentit, s’han reduït un 10% el nombre de crèdits que els alumnes han d’aprovar pel que fa a la convocatòria general i entre un 15 i un 20% respecte a la convocatòria del Ministeri.

Es contemplaran com a situacions sobrevingudes la pèrdua de l’ocupació dels membres de la unitat familiar, la mort d’un d’ells, la situació d’incapacitat o de discapacitat dels membres de la unitat familiar, la malaltia greu i la reducció de la jornada de treball de membres de la unitat familiar igual o superior a un 25%.

Els sol·licitants hauran de justificar les circumstàncies sobrevingudes durant el curs acadèmic 2013-14, que han provocat la seua situació econòmica d’especial gravetat, atenent als ingressos familiars.

En aquest sentit, s’entén que els ingressos familiars provoquen una situació econòmica d’especial gravetat quan no superen els llindars de renda establits en les bases de la convocatòria general de beques.

Els alumnes hauran d’emplenar el model de sol·licitud que es troba en la següent adreça.

Comparteix

Icona de pantalla completa