Diari La Veu del País Valencià
Fabra considera ‘suficient’ dues hores diàries en valencià en TVE

ACN / Alcoi.

El vicepresident i portaveu del govern valencià, José Ciscar, ha dit aquest divendres que considera “suficient” una ampliació de dues hores diàries de les desconnexions territorials de RTVE al País Valencià.

En roda de premsa posterior al ple del Consell, Ciscar ha respost així a preguntes dels mitjans sobre si creu que l’ampliació és suficient per garantir un servei de ràdio difusió pública per als valencians.

El vicepresident ha assenyalat que se sumaria a la desconnexió existent a RTVE, d’una mitja hora diària, i que seria “suficient amb una televisió pública estatal per a la difusió i promoció del valencià, les nostres costums i cultura i poder ajudar el sector audiovisual”.

Ciscar ha explicat que el consell d’administració de RTVE va tractar el passat dimarts la proposta de la Generalitat d’ampliació de les desconnexions territorials.

Segons varen comunicar tant el govern de Fabra com RTVE s’habilitaran dos blocs de programes en la franja horària diària de 19.00 a 21.00 hores.

Es tractaria d’un espai magazine i una sèrie de ficció. El primer prestarà una especial atenció a temes d’interès general per als valencians, com la sanitat, el consum, l’educació, la cultura, el turisme, l’economia, la indústria o l’esport.

Pel que fa a la sèrie de ficció se centrarà en la cultura i en els costums, així com en la riquesa paisatgística del territori.

Comparteix

Icona de pantalla completa