Diari La Veu del País Valencià
VÍDEO: La Diana marca l’inici de la Festa d’Alcoi

Rafa Cerdà M. / AraMultimèdia

Un any més a les 5.45 després del res de l’Ave Maria ha donat començament el primer acte de les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi, la Diana, amb la filà del Capità Cristià, els Gusmans, amb el sergent Mateo Martín.

A continuació ho han fet la resta de filades del bàndol cristià, que aquest any han encetat el nou recorregut que ha acurtat lleugerament l’acte, però que ha fet que acabaren més prompte, pel que probablement tal i com va anunciar el president de l’Associació de Sant Jordi, Rafael Tortosa, el proper any comence a les 6 del matí.

El bàndol moro ha arrencat amb Carlos Mateo, que s’acomiada del càrrec de Sergent Moro. La Llana, filà del Capità Moro ha estat l’ha que ha encetat la participació del bàndol de la mitja lluna a les festes 2014.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés i el president de l’Associació de Sant Jordi, Rafael Tortosa han fet el darrer tram de la Diana, “el carbonato” amb els Maseros ja que per tradició quan hi ha canvi de president de l’Associació de Sant Jordi o Alcalde, aquesta filà els convida a realitzar aquest tram.

Comparteix

Icona de pantalla completa