50 entitats de discapacitats es concentren per a exigir el pagament del deute

Han alertat "sobre el risc de desaparició dels escassos recursos que existeixen davant dels impagats de la Generalitat des de 2011"
20 febrer 2013 01:00h
Europa Press / València

Aquestes associacions s’uneixen així, a les protestes convocades per la Coordinadora d'Associacions de Lluita contra la Sida (Calcsicova) i membre del CERMI CV, que ha alertat "sobre el risc de desaparició dels escassos recursos d'atenció i prevenció que existeixen actualment davant dels impagats de la Generalitat".

Els assistents han volgut escenificar l'ofec al qual es veuen sotmesos, pels deutes de la Generalitat, amb disfresses de penjats i taüts. Aquest deute puja a 1.024.000 euros en el cas de les associacions de les federacions del CERMI CV i a 400.000 en les entitats pertanyents a Calcsicova, que ha convocat concentracions d'aquestes característiques davant la Conselleria de Sanitat el dimecres de cada setmana, al llarg d'un mes.

Les quantitats assenyalades es corresponen als serveis com els programes d'atenció psicosocial, autoajuda, rehabilitació o grups d'ajuda mútua, ja prestats al col·lectiu de persones amb discapacitat i a les seues famílies durant 2011 i 2012. Dins del mig centenar d'associacions afectades, es troben col·lectius de tot tipus de discapacitat, física, orgànica, intel·lectual o sensorial, i associacions de pacients de diversa índole de tot el País Valencià.

El coordinador de la Comissió de Sanitat del CERMI CV i vicepresident de Calcsicova, Luis Vañó, ha expressat la seua confiança en aquestes mobilitzacions, "a les quals no volíem haver arribat, però esdevenen necessàries perquè la Conselleria de Sanitat s’ha d’adonar de la necessitat del pagament urgent dels deutes contrets amb el sector social que cobreix atenció sanitària". "La supervivència d'aquestes entitats socials i dels seus programes d'atenció depenen de la realització del pagament. Actualment es troben en una situació molt crítica", ha advertit.


 
next