Diari La Veu del País Valencià
Altra sentència obliga Català a entregar a EUPV informació sobre el cas Taroncher

RedactaVeu / València

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha assenyalat que la sentència favorable al grup parlamentari d’esquerres que ara ha emès el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, “és la quarta que confirma l’opacitat de la consellera Català.

En aquest cas, davant les nostres insistències, Català rectificà abans de la publicació d’aquesta sentència i el passat mes de novembre ens envià a preguntes de fa aproximadament un any, una resposta en la qual finalment admetia que l’empresa Dv-Cuatro SL, propietat dels fills de Taroncher, facturà quasi 75.000 euros”.

Torró explica que durant tot aquest temps “quedà constància que la consellera amagà durant mesos i mesos dos contractes menors d’aquesta empresa, alimentant de nou que tot el que envolta el cas Taroncher és poc nítid i ens porta a dubtar sobre el presumpte tracte de favor a aquesta família vinculada al conseller Castellano”.

Esquerra Unida preguntà per escrit a la Conselleria d’Educació pels contractes menors per obres adjudicades a l’empresa Dv-Cuatro SL. Obtingué una resposta -signada el 24 d’octubre de 2012- segons la qual només es va subscriure un contracte menor. Tanmateix, el passat 8 de novembre, la consellera Català envià una rectificació de la resposta reconeixent que en l’exercici tancat de l’any 2011, va subscriure dos contractes menors amb aquesta empresa, i també reconeixia que s’havia tramitat el pagament d’un altre contracte menor en 2013. En altra resposta a una sol·licitud de documentació, finalment la consellera confessava que en realitat, l’empresa dels fills de Taroncher facturà 74.289,95 euros. Torró es pregunta “com és possible que en 2013, amb el rerefons del cas Taroncher, el Consell continue adjudicant a l’empresa dels fills de l’amic de Serafín Castellano.

El parlamentari destaca que la sentència del TSJ “és una més de les quatre que ja acumula Català per no entregar-nos documentació, ja siga per l’informe tècnic del col·legi La Hispanitat de Santa Pola, pel memoràndum de la VIU, pel pla de revisió de centres o ara per aquesta documentació del cas Taroncher. Els tribunals no fan més que corroborar la seua manca de transparència”.

Comparteix

Icona de pantalla completa