Diari La Veu del País Valencià
La 49 Fira del Llibre de València recupera el nivell de vendes de 2012

RedactaVeu / València

La 49 Fira del Llibre de València va acabar ahir diumenge quatre de maig a les nou de la nit amb el record d’onze dies de certamen marcats pel bon oratge.

El càlcul de les vendes globals d’aquesta Fira és d’aproximadament 800.000 euros, la qual cosa representa la recuperació dels nivells de 2012, ja que l’any passat les vendes van baixar un 12% a causa, sobretot, dels nombrosos dies de pluja.

Enguany ha lluït el sol tots els dies i les vendes han mantingut un ritme quasi constant.

La Fira ha organitzat més de dos-cents actes i una exposició d’il•lustradors valencians dedicada al poeta Antonio Machado, a més de nombroses actuacions en directe com ara representacions, recitals i actes musicals.

Entre els llibres més venuts es destaquen, clarament, en castellà, La mujer loca, de Juan José Millás i Las tres bodas de Manolita, d’Almudena Grandes.

Altres llibres amb vendes altes són La bona reputació, de Martínez de Pisón, No estem bojos, del Gran Wyoming, La gran desmemoria, de Pilar Urbano i Cien años de soledad, de García Márquez.

Hi ha autors, sobretot juvenils, en què allò important no és l’obra que presenten, i si és nova o no, sinó ells mateixos: és el cas de Blue Jeans.

En el gènere dels còmics i la novel•la gràfica –un sector en ascens–, destaquen les obres de Paco Roca, Arrugas i Los Surcos del Azar.

Entre els llibres de temàtica local destaca La València desapareguda.

En narrativa en valencià, els més venuts han sigut Les escopinades dels escarabats, d’Andreu Martin, i Cançons d’amor i de pluja, de Sergi Pàmies, La quinta planta, de Manuel Baixauli i Totes les cançons parlen de tu, de Xavi Sarrià.

Entre els llibres de temàtica infantil destaquen per les seues xifres de venda els llibres de Gerónimo Stilton, les col•leccions Diari de Greg i Peppa Pig, La Maria no té por i Sempre t’estimaré. La majoria dels llibres infantils i juvenils més venuts estan disponibles i són sol•licitats, indistintament, en valencià i castellà.

Comparteix

Icona de pantalla completa