Diari La Veu del País Valencià
El PSPV demana la imputació d’Alfonso Grau en el ‘cas Nóos’
RedactaVeu / Europa Press / València

Els edils del PSPV de l’Ajuntament de València, personats com a acusació, estimen que “existeixen indicis” que el també responsable municipal de Turisme i Grans Projectes “ha pogut tenir decisiva i imputable intervenció” en aquests fets.

Així consta en l’escrit, de 66 pàgines, remès pel PSPV en el consistori valencià al jutjat d’instrucció número 3 de Palma de Mallorca, que investiga aquesta causa.

Els regidors socialistes estimen que la seua petició està recolzada i acreditada “per les nombroses i abundants diligències de recerca practicades” i que “reuneix el suficient valor indiciari per a, sense perjudici del que resulte en la instrucció, situar Alfonso Grau com a imputat”.

Igualment, consideren que cal “iniciar una recerca sobre la seua presumpta participació o coneixement dels possibles fets delictius: prevaricació, malversació de fons públics, frau a l’administració i tràfic d’influències”.

El PSPV en l’Ajuntament de València assenyala en la sol•licitud que en les diligències practicades “apareixen constantment referències a la participació de Grau i la institució que representa -la FTVCB- en els fets relacionats amb la ‘València Summit'”, que després de quatre anys d’instrucció s’han considerat en diferents moments del procediment com a presumptament delictius”.

Els regidors afirmen que “les contractacions que la FTVCB va realitzar amb l’Institut Nóos, que van ser actes estrictament voluntaristes en la mesura que no obeïen a procurar l’interès general” i sostenen que aquests actes “es van fer al marge de qualsevol procediment administratiu amb el fi últim de poder beneficiar econòmicament, a càrrec de les arques públiques valencianes, Urdangarin, per la seua condició de gendre de Sa Majestat El Rei, substituint els principis que han de regir les contractacions públiques a les quals havia d’estar sotmesa la FTVCB, com a ens públic, per l’afany de servilisme a un membre de la Família Reial”.

Decisions “arbitràries i injustes”

Amb tot, el grup municipal socialista apunta com a “responsable” el vicealcalde de València, per estimar que va ser qui “directament va prendre aquestes decisions arbitràries i injustes”.

El PSPV municipal al•ludeix en l’escrit remès al jutge instructor del ‘cas Nóos’ a les afirmacions fetes per Alfonso Grau en diferents moments i davant la seua declaració davant el magistrat com a testimoni .

Referent a açò, apunta que “s’ha de rebutjar per complet la versió sostinguda per Grau del pretès paper secundari que tenia la FTVCB en la signatura del conveni i desenvolupament” de les jornades ‘València Summit’ “enfront de Cacsa -Ciutat de les Arts i les Ciències-, que era la institució que segons la seua versió interlocutava amb l’Institut Nóos”.

Així mateix, apunta la “inqüestionable naturalesa pública de la FTVCB” i la seua subjecció “a les normes i principis que regeixen la contractació pública”.

Els edils socialistes manifesten que “ben al contrari, era la FTVCB la que de les dues parts, portava la interlocució amb l’Institut Nóos i la que dirigia totes les qüestions d’organització dels esdeveniments, quedant Cacsa més aviat en aqueix paper secundari que Grau volia atorgar-li a la FTVCB a fi d’evadir i diluir les seues responsabilitats en aquest assumpte”.

“Convé que aclarim la qüestió sobre qui manejava i dirigia l’organització dels esdeveniments ja que fins al moment Grau en les seues declaracions davant l’il•lustre jutjat mantenia, per a intentar desviar la seua responsabilitat cap a Cacsa, que la FTVCB no és més que un actor secundari que s’ha deixat arrossegar per Cacsa en aquesta trama. Res més lluny de la realitat”, diu el PSPV en el seu escrit.

Aquesta formació indica que ha quedat “acreditat” en les diligències de recerca practicades en el si de la present instrucció que “Grau té notícia d’aquest projecte a través de l’alcaldessa” de València, Rita Barberá, “i no a través de Cacsa”.

En aquest punt, diu també que és “irrefutable” afirmar que la responsabilitat de les decisions que es prenien en la fundació -València Turisme Convention Bureau- “recauen de forma indubtable en la figura d’Alfonso Grau”.

Comparteix

Icona de pantalla completa