El col·legi Ciutat de Cremona d'Alaquàs compleix 75 dies de tancament

Per evitar que el govern valencià suprimisca l'accés de nous alumnes
5 maig 2014 01:00h
Pares i mares del col·legi Ciutat de Cremona d'Alaquàs concentrats a les portes de la conselleria d'Educació després de lliurar 8.000 signatures en contra de la supressió de la línia d'ensenyament del centre.

ACN / Alaquàs.

El col·legi Ciutat de Cremona d'Alaquàs (L'Horta Oest) compleix 75 dies de tancament per reclamar que el govern valencià no impedisca l'accés de nous alumnes per al curs vinent en l'aula d'infantil de 3 anys. Segons que ha informat la plataforma 'Tots som Cremona' la supressió d'aquest aula suposarà que 20 famílies es veuran obligades a dur els seus fills i filles a col·legis diferents, "amb la consegüent massificació a les aules d'altres centres del municipi".

La plataforma ha explicat que inicialment eren 34 famílies però que per "pressions i confusions" per part de la conselleria d'Educació s'han reduït 20 famílies.

'Tots som Cremona' denuncia que les retallades d'aules estan posant en perill la supervivència d'aquest centre però també de la qualitat educativa de l'ensenyament públic. Al llarg d'aquests 75 dies, la comunitat educativa del centre Ciutat de Cremona ha dut a terme accions com el lliurament de 8.049 signatures en contra de la supressió d'aquesta aula i en diverses marxes reivindicatives així com concentracions en actes de la consellera d'Educació i del president Alberto Fabra. La plataforma remarca que "el nostre exemple ha estat seguit per altres centres que actualment continuen el seu tancament de manera activa o participen dels 'Dijous de lluita'". 'Tots som Cremona' assenyala que en poc temps la conselleria ha de donar una resposta a la petició de la comunitat educativa, coneixent que hi ha 20 places sense cobrir a Alaquàs i en aquest sentit ha fet una crida al "seny" del govern valencià, atès que els alumnes no tindrien plaça a cap centre.
 
 
next