Diari La Veu del País Valencià
CCOO denunciarà la utilització ‘il·legal’ de becaris per a estalviar en personal
RedactaVeu / València

Segons denuncia la FSC de CCOO PV “alguns ajuntaments fins i tot han arribat a presumir d’estalviar diners al consistori “emprant” becaris del programa “La Dipu te Beca” i substituint al personal sense cost.

En altres casos, segons el sindicat, s’incorporaven estudiants procedents de la facultat de Dret com a “agutzils”, o se substituïa personal de vacances per a gestionar serveis de biblioteca, agència de lectura, o fins i tot registre d’entrada, etc.

Davant aquesta “perversió dels objectius del programa”, CCOO ha anunciat que denunciarà davant la Inspecció de Treball el que considera una “utilització fraudulenta d’aquesta figura quan detecte alguna irregularitat perquè siga sancionada”.

Al seu judici, és una “responsabilitat comuna posar fre a una pràctica que està arrelant en els consistoris malgrat suposar una amenaça per als estudiants i per a una prestació adequada del servei públic”.

D’altra banda, la Federació de Serveis a la Ciutadania recorda que els serveis jurídics del sindicat estan a la disposició del personal becari afectat per a reclamar la diferència de retribucions que corresponen al lloc de treball realment ocupat, en cas de patir aquesta utilització indeguda.

La Diputació de València ofereix des de fa anys un programa per a la incorporació de becaris, durant els mesos de juliol agost i setembre, en aquells ajuntaments que s’acullen a la campanya “La Dipu et Beca”.

El programa contempla la possibilitat que estudiants, majors de 18 anys, puguen realitzar pràctiques en els ajuntaments i té un pressupost de 3 milions d’euros.

Comissions Obreres qüestiona les bases de selecció -on no es fixen criteris i baremacions- i que no es contemple cap tipus de diàleg o negociació amb les organitzacions sindicals.

Comparteix

Icona de pantalla completa