Diari La Veu del País Valencià
X Setmana Cultural del País Valencià a Barcelona
RedactaVeu / Barcelona

A banda de l’humor i la sàtira, la Setmana Cultural abordarà altres continguts polítics i actuals des del testimoni dels mateixos protagonistes, com la taula redona ‘La lluita social al País Valencià’, amb la presència de membres d’Escola Valenciana, del Comitè d’Empresa d’RTVV, de les plataformes Salvem el Cabanyal i Salvem l’Auir així com d’una periodista reconeguda que parlarà de l’accident de metro de València.

Pel que fa a la literatura i la poesia, la Setmana Cultural comptarà amb les presentacions del poeta Andreu Galan i de l’escriptor Joanjo Garcia.

Cal destacar a més la passejada poètica per Barcelona “Vicent Andrés Estellés un entre tants a Barcelona”, a la qual assistiran personalitats com: Laura Borràs (Directora de la Institució de les Lletres Catalanes), Carles Duarte (President del Consell Nacional de la Cultura i les Arts), Marta Alòs (Coordinadora de Cultura de la Diputació de Barcelona) o Vicent Partal (Director de Vilaweb).

Per altra banda, també s’ha previst una degustació de vins valencians i productes de la terra de la mà de www.delproductor.com.

Finalment, en el marc de la Setmana Cultural tindrà lloc l’estrena a Catalunya del documental: “Què ens passa, valencians!?” a càrrec del seu director David Valls i de la protagonista Alina Moser.

Com a colofó d’aquesta Setmana Cultural, el dissabte 17 de maig se celebrarà la Jornada de Cultura Popular al Passeig de Sant Joan, a l’alçada del carrer de Sant Antoni Maria Claret, amb diverses activitats. Entre aquestes destaca una Mostra de danses valencianes acompanyades per la colla de percussió i dolçaina Borumballa (dirigida per Miquel Gironés membre d’Obrint Pas), una Paella popular per a 500 persones i la Cercavila amb la Xaranga de l’Espai La Mentireta.

Finalment, des de les 19 fins a la 1 de la matinada, està previst el Concert de la Gira 2014 d’Escola Valenciana, amb els grups Tashkenti (fusió), Smoking Soul’s (rock), Efecto Doppler (Rap) i Dj Biano (membre d’Orxata Sound System).

La X Edició de la Setmana Cultural organitzada per l’Espai País Valencià i Escola Valenciana, compta amb la col•laboració de l’Ajuntament de Barcelona Vila de Gràcia, la Diputació de Barcelona i la Casa de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa