Diari La Veu del País Valencià
Bicicletes elèctriques per a rebre les compres del Mercat Central

RedactaVeu / València

El Mercat Central de València ha creat un repartiment a domicili sostenible mitjançant bicicleta elèctrica en els codis postals més propers a aquest recinte.

Segons els seus responsables, la bicicleta està dotada d’una caixa en la seua part posterior que permet el transport de diverses compres, introduïdes en petites caixes isoterm i acumuladors per a no trencar la cadena de fred.

A més, compta amb una bateria que es carrega amb el pedaleig i ajuda al seu desplaçament.

El president del Mercat Central, Francisco Dasí, ha indicat que és un projecte que tenien “en ment des de fa molt de temps” i que s’ha fet realitat gràcies a la iniciativa de diferents entitats.

Dasí destaca que aquest sistema de repartiment no contamina i, a més, permet “escurçar els temps” atès que la bicicleta pot “transitar per carrers per als vianants i estacionar sobre les voreres”.

El vehicle ha sigut finançat mitjançant fons europeus i a més de l’empresa que realitza el repartiment, SD Logistica, han participat l’Ajuntament de València i l’Institut Tecnològic de l’Embalatge, Transport i Logística (Itene).

Comparteix

Icona de pantalla completa