Diari La Veu del País Valencià
Les Cooperatives diuen que l’Educació Infantil és ‘la gran oblidada’
Europa Press / RedactaVeu / València

El president de la UCEV, Luís Cervellera, ha recordat que amb les declaracions educatives el col·lectiu pretén “traçar les grans línies de pensament pedagògic de les cooperatives d’ensenyament: dir com són i cap a on volen caminar”. En concret, amb aquesta Declaració que s’ha dedicat a l’Ensenyament Infantil “aspirem a donar les claus de la millor escola possible en aquesta etapa educativa”, ha agregat.

Cervellera ha reclamat de les administracions públiques amb competències en matèria d’educació infantil, l’autonòmica i les locals, major atenció i consideració per a aquesta etapa educativa. “Sembla que l’Educació Infantil és la gran oblidada, però sense el compromís d’oferir una escola infantil de qualitat, no es pot parlar de debò de qualitat de l’ensenyament”, ha advertit aquest portaveu, qui ha criticat l’estrangulació econòmica que viu el sector de les escoles infantils del País Valencià pel retard en els pagaments corresponents a infantil el present curs.

Aquesta situació, ha recalcat, “provoca incertesa en les empreses i genera precarietat laboral en el col·lectiu d’ensenyants”.

La declaració també vol ser una toc d’atenció perquè la societat en el seu conjunt reaccione i aquesta etapa educativa reba el suport i la consideració social que mereix. Segons ha explicat Cervellera, “l’educació en els primers anys és crucial i, no obstant açò, en moltes ocasions és vista com una mera tasca assistencial i de custòdia amb el que açò comporta quant a la devaluació de les condicions en les quals a voltes es presta aquest servei educatiu”.

Igualtat d’oportunitats

Segons el text de la Declaració “l’Educació Infantil és un dret” i per açò reclama que l’Estat garantisca l’escolarització en l’etapa 0-3 “per a garantir el principi d’igualtat d’oportunitats”.

La 5ª Declaració Educativa és fruit del treball realitzat durant 8 mesos per una comissió integrada per una vintena d’educadors i orientadors de 13 cooperatives d’ensenyament. El coordinador d’aquesta comissió ha sigut Jordi García Vilar.

Sobre el tema escollit per a la declaració d’enguany, Vilar ha afirmat que “és una etapa bastant infravalorada, sobretot a nivell educatiu”. Per açò, ha postil·lat, “l’objectiu en tot moment era “fer evident la realitat i la contradicció entre el que es diu i el que es viu, i posar en valor aquesta etapa educativa enfront d’una consideració assistencial que s’arrossega del passat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa