Diari La Veu del País Valencià
EUPV proposa un pla de xoc contra l’economia submergida al País Valencià

RedactaVeu / València.

La diputada d’EUPV, Esther López Barceló, ha declarat, en relació al fet que un de cada quatre inspectors al camp valencià detecten ocupació irregular, que la situació de crisi econòmica i social està posant milers de famílies “a la vora de l’exclusió social en tot el territori valencià”. “I açò està essent aprofitat per empresaris sense ètica que estan afavorint l’economia submergida, donant treball a milers de persones sense garantir les condicions laborals que els correspondria per Llei”, explica López Barceló qui proposa en una PNLL l’execució d’un pla integral de xoc contra aquest frau i un augment del Cos d’Inspectors de Treball i d’Hisenda, així com un disseny conjunt amb els agents socials i econòmics en un pla integral d’actuació que pose fre a l’economia submergida i a l’explotació laboral.

López Barceló afegeix: “és necessari també potenciar una campanya de conscienciació dirigida especialment a la patronal i als treballadors i treballadores sobre les greus conseqüències negatives de l’economia submergida i el frau que recau al final sobre tota la societat en el seu conjunt”.

La diputada autonòmica ha recordat que l’economia submergida al País Valencià “supera en quasi dos punts l’estatal”. Així, “més de 25.850 milions d’euros romanen ocults, la qual cosa provoca que es deixen d’ingressar uns 9.000 milions d’euros a l’any”, conclou López Barceló.

Comparteix

Icona de pantalla completa