Diari La Veu del País Valencià
Cotino expulsa Mònica Oltra del ple de les Corts

RedactaVeu / Europa Press / València

Així ha ocorregut durant la sessió de control al president de la Generalitat, després de les preguntes del PSPV i de Compromís i les respostes d’Alberto Fabra. Juan Cotino ha cridat a l’ordre la diputada de Compromís per parlar quan no tenia el torn de paraula, a la qual cosa Oltra s’ha negat ja que, segons ha assenyalat, el president solament l’ha cridat a l’ordre dues vegades i no tres com estipula el Reglament per poder expulsar-la.

“Vostè no té legitimitat per a estar ací”, ha dit Mònica Oltra a Juan Cotino, i aquest ha respost: “Tinc la legitimitat per a cridar-la a l’ordre per tercera vegada i advertir-la que ha d’abandonar la sala”.

“No me n’aniré”, ha subratllat la diputada de Compromís que ha assenyalat que solament ha sigut cridada a l’ordre en dues ocasions, i no tres, postura que també ha defensat el síndic del grup parlamentari, Enric Morera.

Inicialment, Cotino ha suspès el ple durant cinc minuts, però davant la reiterada negativa d’Oltra d’abandonar l’hemicicle, el president del legislatiu valencià ha suspès la sessió “fins a una altra ordre”. En l’ordre del dia del ple d’aquesta setmana encara queden pendents la pregunta d’EUPV al cap del Consell, així com diverses mocions.

El síndic de Compromís, Enric Morera, ha traslladat la queixa per l’expulsió “injusta” i “injustificada” de Mònica Oltra.

Segons ha denunciat Compromís per mig del seu compte de Twitter, “el PP no entén de democràcia” ja que permet els insults contra Mònica Oltra i després l’expulsa sense raó”.

Vídeo del moment de l’expulsió de Mònica Oltra

>

Una vida de tabola

Oltra, en declaracions als mitjans a l’hemicicle, ha assegurat que quan Enric Morera ha baixat de la tribuna d’oradors, l’alcaldessa de València i diputada del PP, Rita Barberá, “s’ha dedicat a dir-li que porta una vida de tabola”, i la diputada de Compromís ha respost des del seu escó.

Segons la portaveu adjunta de la coalició, els diputats del PP “es passen la vida increpant-nos, insultant-nos i faltant-nos al respecte”. “No sé per què a nosaltres ens han de cridar l’atenció quan ens defensem de la falta de respecte dels diputats del PP, que ni coneixen l’educació ni respecten aquesta institució”.

“Jo d’ací no pense moure’m i que em traguen com vulguen”, ha destacat Oltra als periodistes, i ha acusat Cotino “d’aplicar el Reglament en funció de si un és del PP o de l’oposició”. Respecte a les conseqüències que puguen haver de no haver abandonat l’hemicicle, ha respost que són “les que la Mesa vulga prendre, perquè el PP té majoria absoluta”. En aquesta línia, ha acusat els ‘populars’ d’utilitzar les institucions “arbitràriament”.

Vídeo / Mònica Oltra: “I vostés parlant dels catalans” 7 Maig 2014

>

Comparteix

Icona de pantalla completa