La jutgessa de l’accident de metro imputa tres directius de FGV

Es tracta de responsables relacionats amb la col•locació de balises en el tram de Plaça Espanya a Jesús
8 maig 2014 01:00h

RedactaVeu / Europa Press / València

La jutgessa que investiga l’accident de Metrovalencia que al juliol de 2006 va costar la vida a 43 persones i va provocar ferides altres 47 més, ha citat a declarar com imputats a tres directius de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) que van participar al 1999 en el projecte de col•locació de balises en la Línia 1.

D’aquesta forma, la jutgessa estima parcialment a un recurs de l’acusació, encara que limita a tres les persones anomenades a declarar com imputats de les sis que havien sigut sol•licitades. Els representants del ministeri fiscal s’havien adherit a la petició.

Els imputats, que declararan al juny, són el director d'Explotació, Vicente Contreras; el director tècnic, Francisco García, i el cap de la DIEC, Francisco Orts.

La magistrada, que va reobrir la recerca per ordre de l'Audiència, assenyala en un acte amb data de 5 de maig, que es veu "necessàriament vinculada" a l'ordenat per aquest tribunal, que va acordar el passat mes de gener que es demanara a FGV que informara sobre les persones que, en la data de l’accident, eren responsables de revisar periòdicament i decidir la ubicació i característiques tècniques i de funcionament de les balises de limitació de velocitat instal•lades en el tram de Plaça Espanya a Jesús.


next