Diari La Veu del País Valencià
L’AVM3J assegura que la imputació de tres directius de FGV ‘arriba tard’

Europa Press / RedactaVeu / València

L’associació Víctimes Metro 3 Juliol (AVM3J) considera “positiva” la imputació de tres directius de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en la causa que instrueix el jutjat nombre 21 de València per l’accident registrat al juliol de 2006 que va costar la vida a 43 persones i va provocar ferides altres 47, encara que considera que “arriba tard perquè l’estaven reclamant des de feia huit anys”.

Així s’ha pronunciat la presidenta de l’associació, Beatriz Garrote, en declaracions a Europa Press, després de ser preguntada per la imputació de tres directius de FGV que van participar al 1999 en el projecte de col•locació de balises de control de velocitat en la Línia 1. Els imputats, que declararan al juny, són el director d’Explotació, Vicente Contreras; el director tècnic, Francisco García, i el cap de la DIEC, Francisco Orts.

“Ho veiem molt positiu -ha dit Garrote-, encara que és un pas insuficient perquè cal anar molt més lluny i arriba molt tard, ja que portàvem reclamant aquestes imputacions des de feia huit anys”.

Sobre aquest tema, ha recordat que “sempre” han sol•licitat que les responsabilitats sobre el sinistre “no es quedaren únicament en el conductor”, sinó que entenien que havia d’analitzar-se l’actuació dels directius de FGV que van prendre decisions i que “d’alguna manera van poder propiciar l’accident”, ha assenyalat. Garrote s’ha referit als encarregats de mesures sobre el manteniment de les vies, sobre els canvis estructurals en els trens i altres mesures de seguretat.

En aquesta línia, Beatriz Garrote ha assenyalat que els afectats mantenen i “queda demostrat”, que si haguera existit una balisa en el tram en el qual es va produir l’accident, aquest “es podria haver evitat”.

La reclamació d’instal•lació de balises ja s’havia produït un any abans del sinistre i, no obstant açò, no s’havien posat i aquest extrem “s’havia desatès”. Així, considera “important” que els directius “se senten davant Nieves Molina -la jutgessa- i contesten per què no van adoptar totes les mesures de seguretat”. “Pretenem saber per què no estaven posades totes les balises de seguretat”, ha reiterat.

Comparteix

Icona de pantalla completa