L'acomiadament de 1.438 treballadors engega la liquidació de RTVV

Cinc mesos i deu dies després del fos a negre de Canal 9
8 maig 2014 01:00h
Manifestació contra el tancament de Canal 9.
Europa Press / València

Fonts de l'empresa han confirmat que aquesta vesprada es remetrà a Correus els burofax que, a partir d'aquest divendres, començaran a rebre els acomiadats. Simultàniament a l'enviament, l'empresa realitzarà els ingressos corresponents a les indemnitzacions en aplicació de l'acord de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) d'extinció.

En la cadena seguiran 139 treballadors que eixiran en els pròxims mesos perquè continuaran durant el període de liquidació definitiva. En aquest cas, romandran en RTVV per a tancar les coses pendents, principalment en les àrees d'administració, servei de documentació i xarxes socials, segons la definició de necessitats fixada per la societat.

La reunió celebrada aquest dimecres entre la comissió liquidadora de la ràdio i la televisió públiques valencianes i el comitè d'empresa va servir per a adonar-se de com es desenvoluparà el procés d'acomiadaments dins de la liquidació de RTVV.

Quatre intents

En primer lloc, RTVV enviarà els burofax amb què es notifica l'eixida a 1.438 treballadors -que han estat cobrant els seus sous des del 29 de novembre- i que els començaran a rebre des d'aquest divendres. El personal de Correus farà fins a quatre intents per a lliurar el burofax i, a partir d'ací, l'empresa donarà per comunicat formalment l'acomiadat al treballador.

L'empresa ha donat aquest pas una vegada va rebre la transferència de la Generalitat que li permet fer els pagaments corresponents al 60% de les indemnitzacions. La signatura de la recepció del burofax implica que el treballador dóna per rebuda la documentació i fixa eixa data com la de l'acomiadament individual, encara que no comporta la conformitat amb el seu contingut ni amb la quantia de la indemnització ni tampoc implica una renúncia a exercir possibles accions judicials futures.

El burofax que rebrà el treballador inclourà la carta formal d'extinció del contracte, un resum de la memòria de les causes de l'ERO extintiu, l'acord al qual van arribar l'empresa i cinc sindicats -tots els que tenen representació en el Comitè a excepció de CGT- i el càlcul d'indemnització individual.

En el cas d'haver sigut afectat pel primer ERO, en el document apareixeran les xifres totals de la indemnització tant del primer expedient com del segon. En aquest cas, al pagament del 60% de la indemnització a què es té dret, caldrà descomptar el 50% de la indemnització abonada en el primer ERO. La carta d'acomiadat inclourà el nombre de l'expedient, informació imprescindible per acudir a formalitzar la inscripció en les oficines de l'atur.

Canal Nou es va fondre a negre a les 12.19 hores del 29 de novembre de 2013, després de 24 anys d'emissió i 24 dies després que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, anunciara el tancament de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV). En el cas de Nou Ràdio, el cessament va ser la mitjanit anterior, si bé els treballadors van emetre unes hores més a través del canal Sí Ràdio amb programació pròpia.
 
next