Diari La Veu del País Valencià
EUPV denuncia una trama de corrupció en l’Hospital General de València

RedactaVeu / València

La diputada autonòmica d’EUPV, Marina Albiol, ha denunciat davant la Fiscalia Anticorrupció una presumpta trama de corrupció al voltant d’adjudicacions sanitàries per valor d’almenys 29,4 milions d’euros relacionada amb el gerent de l’Hospital General de València, Sergio Blasco, nebot de l’exconseller i actual parlamentari No Adscrit de les Corts, Rafael Blasco.

Segons ha explicat Albiol, la formació d’esquerres ha establert “un mapa de la presumpta trama i de les connexions evidents amb la família de l’exconseller Rafael Blasco i del gerent de l’Hospital General de València, Sergio Blasco” arran de “diverses confidències anònimes”.

La parlamentària ha aportat aquestes dades a Fiscalia ja que considera que són “reveladores”.

Al seu judici, “podríem estar davant una trama organitzada” com la del ‘cas Cooperació’ “per a saquejar diners públics, però aquesta vegada emmarcada en el món del negoci sociosanitari i protagonitzada per Sergio Blasco”.

La parlamentària ha reclamat al gerent del General que explique “urgentment la vinculació d’alguns dels seus familiars amb adjudicataris” sanitaris.

D’acord amb Albiol, la presumpta xarxa denunciada s’ha establert “al voltant de les adjudicacions milionàries, com a mínim per 29,4 milions d’euros”. Entre aquestes, assenyala que les empreses Out-Log; Manteniments Integrals Turia; Cyomed Alce SL i Connectall Systems SL -els administradors de les quals cita- han rebut nombroses adjudicacions públiques de la Conselleria de Sanitat, el Consorci Hospital General Universitari i la Diputació de València des de 2001 i fins a 2012, segons els casos, en principi per manteniment i neteja i posteriorment per qüestions més especialitzades.

Segons EUPV, un dels administradors d’aquestes empreses és Francisco José Escandell Vila, qui tenia una altra firma anomenada Corporació Sociosanitària del Mediterrani SL, que, d’acord amb les dades del Registre Mercantil, va ser venuda el 14 de maig de 2012 a Francisco José Blasco Perepérez, “presumiblement germà de Sergio Blasco”, que és actual accionista d’eixa societat, amb seu a Alzira.

A partir d’ací, EUPV realitza una sèrie de connexions amb diverses empreses vinculades al negoci sociosanitari i localitzades en eixa localitat, com que Francisco José Blasco figura com a administrador de Solana Cantal Gros, on un germà de l’exconseller Blasco és apoderat i Gisela Blasco Perepérez, exregidor de Gandia, va ser administradora única i, “pel que sembla, al febrer de 2007 va adjudicar l’assistència telefònica del municipi” a una empresa relacionada amb el ‘cas Cooperació’, segons assenyala.

La relació arriba fins a Sanygestión 2012 SL, on apareix Francesc Manel Blasco Tello, nebot de Sergio Blasco i que va fer un treball universitari de caràcter acadèmic “precisament sobre l’empresa Out-Log SL”, assenyala Albiol, qui destaca que l’administrador únic d’aquesta firma “comparteix amistat en una coneguda xarxa social amb Sergio Blasco”.

Segons EUPV, el muntant de les adjudicacions ascendeix a 29,4 milions d’euros, els principals, de 18,8 i 10,5 milions de Sanitat a Out-Log, amb dates 2010 i 2007, per a la gestió del servei públic mitjançant concessió, en el primer cas, del servei públic mitjançant concessió de la logística del Departament de Salut València La Fe, en l’antic i nou centre, i el servei integral de logística per a l’Hospital General i l’àrea d’influència.

Albiol ha recordat que han portat a Fiscalia aquestes dades, extretes de registres oficials, “tal com vam fer amb algunes adjudicacions sospitoses” a les empreses del considerat presumpte capitost de la trama ‘Cooperació’, Augusto César Tauroni, “perquè òbriga, si ho considera convenient, diligències de recerca penal”.

Comparteix

Icona de pantalla completa