Diari La Veu del País Valencià
Raimon emociona en el primer dels seus quatre concerts antològics a Barcelona

ACN / Barcelona.

Raimon s’ha retrobat aquest dijous amb el públic del Palau de la Música, l’auditori que l’ha vist actuar més vegades al llarg de la seua carrera musical i on oferirà encara tres concerts més fins diumenge, amb totes les entrades exhaurides. El recital antològic del de Xàtiva ha entusiasmat una vegada més els seus seguidors catalans, l’emoció dels quals s’ha manifestat en cada un dels aplaudiments dedicats entre cançó i cançó.

Abans de l’actuació, el Cor Petits de l’Orfeó Català ha donat la benvinguda al músic entonant D’un temps, d’un país i Diguem no -amb entranyable interpretació inclosa-, una cerimònia que es repetirà les properes nits amb altres cors de la casa i altres cançons de Raimon.

La benvinguda dels diferents cors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català es repetirà les quatre nits d’aquest ‘Raimon al Palau’ antològic. Com hui han fet els joveníssims cantaires del Cor Petits, Raimon serà introduït també pel Cor Mitjans, el Cor de Noies i el Cor Jove, successivament.

Les altres peces escollides per les nits vinents són Jo vinc d’un silenci, Parlant-me de tu, Veles e vents, Si miraves l’aigua, Al vent i Cançó de les mans.



Raimon ha actuat acompanyat a la guitarra per Miquel Blasco i Joan Urpinell, el clarinetista Pau Domènech i Fernando Serena al contrabaix. El concert del músic valencià ha estat un bon repàs de tota la seua obra musical, on ha interpretat les cançons més conegudes i de més gran acceptació i d’altres que al llarg dels anys ha anat composant, així com composicions més recents i alguna novetat, com Els anys passen, i nosaltres amb ells, que ha entonat abans de l’entreacte. 



Amb el de hui, Raimon ha actuat ja una quarantena de vegades al Palau de la Música. Aquest és, doncs, l’indret on més concerts ha oferit el cantautor al llarg de la seua carrera. Recentment el músic va confessar que, a més, és l’auditori on “s’ha sentit més a gust del món” actuant. “Al Palau s’ha creat un clima especial al llarg dels anys entre el públic i el cantant, que sóc jo, i que va lligat a moltes coses”, va manifestar. 



En aquesta llarga relació amb el Palau, Raimon recorda de manera especialment entranyable els primers recitals, als anys 60, i concretament el primer que va oferir en solitari el 1967, un any després de la seua famosa actuació a l’Olympia de París, segons ha confessat. 



Raimon arriba al Palau després d’haver estat distingit amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes que atorga Òmnium Cultural, com a reconeixement a la seua obra i guardonat amb la Medalla de Oro del Círculo de Bellas Artes de Madrid per la seua trajectòria artística i professional.

Comparteix

Icona de pantalla completa