Diari La Veu del País Valencià
Oltra diu que la gent no entendrà que l’expulsen i els presumptes lladres es queden a Les Corts
ACN / València

“Mai he insultat Juan Cotino, cosa que ell sí que ha fet amb mi i amb la meua família, fins l’insult personal i groller. Quan dic que Cotino no té legitimitat és fonamentalment des del punt de vista polític i des del punt de vista jurídic. Dels meus fonaments polítics, ideològics i morals no tinc perquè demanar perdó, perquè açò és una democràcia, malgrat que el PP encara no s’haja assabentat”, ha defensat la diputada.

Oltra ha afegit que si hi ha cap sanció Compromís la recorrerà “perquè entenem que seria una sanció injusta per una decisió arbitrària, que s’emmarca dins de l’abús de poder que el PP practica en Les Corts, on els diputats del PP poden insultar, cridar, increpar i alterar l’ordre i no mai passa res”. La portaveu adjunta de Compromís sosté que “quan ens defensem nosaltres, perquè el president no és capaç de mantenir l’ordre a la sala, m’expulsa, sense que sentírem el segon advertiment”.

La diputada ha explicat que durant el període de recés en el qual la junta de portaveus va debatre què fer amb l’actitud d’Oltra, Compromís va oferir que la sessió es reprengués i que en silenci el president realitzés el segon advertiment, continuant amb el ple. “Des del PP ho rebutjaren perquè ells el que volen és que jo accepte l’abús de poder i l’autoritarisme i això no ho faré mai”, ha conclòs Oltra.

El president de les Corts Valencianes va suspendre la sessió d’aquest dijous després d’ordenar l’expulsió de la diputada de Compromís i aquesta es negués a abandonar l’hemicicle. Oltra es trobava discutint amb les diputades del PP Maira Barreras i Rita Barberá quan el president de la cambra l’ha va advertir i va ordenar l’expulsió.

La diputada argumenta que no va escoltar el tercer advertiment de Cotino i va denunciar que el president de la cambra no aplica la mateixa vara de mesurar amb els diputats populars.

Mònica Oltra parla de la seua expulsió

“Oltra ha de demanar perdó”

El vicepresident i portaveu del govern valencià, José Ciscar, ha valorat aquest divendres a preguntes dels mitjans la polèmica a les Corts Valencianes. Ciscar ha dit que el que va ocórrer “és molt greu i mostra una radicalització d’alguns partits com Compromís, que és preocupant”.

El vicepresident ha afegit que en un futur els ciutadans valencians “hauran de decidir entre dos models de govern clarament diferenciats, un que aposta per l’estabilitat institucional des de la moderació i el respecte a les normes i un altre que aposta per la política-espectacle, el desprestigi de les institucions i la manca de respecte a les normes”.

El portaveu de la Generalitat Valenciana ha dit que Mònica Oltra “amb la seua actitud d’insubmissió rebel·lia va provocar la suspensió d’un ple de les Corts i ha de demanar perdó a tots els valencians i tots els companys parlamentaris”.

En relació a les sancions que li han d’imposar, Ciscar ha emplaçat els òrgans competents i el reglament de les Corts Valencianes a què valoren aquesta decisió.

Comparteix

Icona de pantalla completa