FSMCV homenatja a la Banda Municipal d'Alacant afectada per les retallades

Aquesta agrupació farà un concert aquest divendres a l'Auditori d'Almoradí, dirigida per José Vicente Díaz Alcaina
21 febrer 2013 01:00h
RedactaVeu / Almoradí

L'actual banda alacantina està afectada per les greus retallades de plantilla i pressupostos dels últims anys. La formació musical no té pressupost, per la qual cosa no pot adquirir partitures i instruments i , a més, la seua plantilla ha passat de 56 a 46 professionals (-18%) des de 2011, cosa que els impedeix interpretar moltes obres.

Fundada el 1912, la Banda Municipal d’Alacant, va tindre com a primer director Luis Torregrosa García, a qui van succeir Carlos Cosmén Bergantiños, Moisés Dávia Soriano i Antonio Ferriz Muñoz fins al 1982. Va substituir aquest, Bernabé Sanchis Sanz de 1982 a 2008 a qui va seguir el sotsdirector Francisco Amat García fins al nomenament de l'actual director, José Vicente Díaz Alcaina.

Als seus inicis, la Banda Municipal d'Alacant era de caràcter amateur, però sempre va destacar per la seua gran qualitat musical. La seua labor musical i cultural és sobradament reconeguda a través de la seua col·laboració amb les diferents entitats públiques, festeres i culturals que així ho testifiquen. Ha clausurat els certàmens d'Alacant, València...

Ha col·laborat amb les agrupacions de la capital, Federació de Fogueres i Barraques, Federació de Moros i Cristians, Germanors de Setmana Santa… Té gravats diversos LP’s de música alacantina: fogueres, moros i cristians, taurs, marxes de processó, alguns d'ells amb la col·laboració de la Diputació.

La Banda Municipal celebra unes noranta actuacions l'any i els seus escenaris habituals són l'Auditori de l'Esplanada, l'Auditori de la Diputació, Aula de Cultura de la CAM i Teatre Principal.
 
Programa del concert

Dirigida pel seu titular, José Vicente Díaz Alcaina, l'agrupació d'Alacant interpretarà en la primera part Microtopía de Bert Appermont i Blue Shades de Frank Tichelli. Després del descans, es podrà escoltar el poema sinfònic Maese Pérez El Organista de Julio Gómez i La Revoltosa de Ruperto Chapí.

Aquest concert està patrocinat per la Diputació Provincial d'Alacant amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alacant i de l'Ajuntament d'Almoradí.


 
next