Diari La Veu del País Valencià
Císcar: ‘Canal 9 no és un servei públic obligatori i no ho ha sigut mai’
Europa Press / València

Císcar s’ha pronunciat d’aquesta manera en la roda de premsa posterior al ple del Consell a preguntes dels mitjans per a conèixer el cost de mantenir durant sis mesos amb permís retribuït als treballadors de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV).

En aquest sentit, ha apuntat que no té “exactament la xifra” però ha assegurat que la poden aconseguir”. No obstant açò, “segur que serà menys que un any de funcionament d’una RTVV amb vora 1.700 treballadors”.

A preguntes de si la xifra de tancament i liquidació de RTVV ascendeix a 150 milions, Císcar ha argumentat que en aqueixa quantitat s’han inclòs conceptes que “res tenen a veure” amb la liquidació de la societat, com són deutes que s’hagueren hagut de pagar encara que la televisió seguira oberta. Per tant, “no és una despesa que tinga a veure amb el procés d’extinció i liquidació”.

Inquirit per la proposta de conveni amb RTVE perquè realitze una desconnexió territorial de dues hores i si es tracta d’una mesura que ha de tramitar-se al Congrés dels Diputats, Císcar ha apuntat que “no hi ha res nou” sobre aquest tema i que es “respectarà el procés legalment establert”.

ILP

En relació a la promoció d’una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per crear una televisió pública, Císcar ha comentat que es valorarà quan siga presentada a les Corts, en cas d’aconseguir les 50.000 signatures necessàries.

Comparteix

Icona de pantalla completa