Diari La Veu del País Valencià
Detenen una dona per obligar a exercir la prostitució a nigerianes amb l’amenaça de vudú

RedactaVeu / Europa Press / Castelló de la Plana

Agents de la Policia Nacional han detingut una dona de nacionalitat nigeriana i 44 anys d’edat acusada de la tracta de dones amb finalitats d’explotació sexual i pertinença a un grup criminal que captava dones a Nigèria amb falses promeses de treball i, una vegada a Castelló, les obligava a exercir la prostitució amb l’amenaça de vudú.

Segons ha informat la comissaria provincial en un comunicat, es considera la dona presumptament responsable dels delictes de tracta d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual, detenció il•legal, immigració il•legal, amenaces, coaccions, pertinença a grup criminal, relatiu a la prostitució i falsejada documental. Així mateix, un home ha sigut arrestat acusat d’un delicte de falsedat documental i pertinença a organització criminal per falsificar documents relacionats amb les víctimes.

La recerca policial, amb el nom de ‘Operació Llac’, es va iniciar en el mes d’abril davant les sospites de l’existència d’una xarxa de tracta d’éssers humans. Després de les primeres perquisicions els agents van esbrinar que podria tractar-se d’una xarxa que captava dones a Nigèria, fins i tot menors d’edat, amb la promesa de tenir un treball a l’Estat espanyol i una vida amb més possibilitats.

Una vegada a Castelló, la xarxa allotjava les dones en el pis de la principal imputada, on se les informava que el treball no existia i que la seua destinació seria la d’exercir la prostitució en el carrer, més concretament en el Caminàs, ja que havien de retornar els diners que havia costat el viatge, xifres que en ocasions rondaven els 50.000 euros.

Les dones que es negaven a exercir la prostitució eren tancades en les habitacions de l’habitatge de l’ara detinguda, sense poder eixir, amb agressions i falta de les necessitats més bàsiques, fins i tot d’alimentació. A més, eren constantment amenaçades amb rituals de màgia vudú, per a açò els prenien mostres de cabell, de borrissol de les aixelles, ungles i sang.

Dotze hores diàries en el Caminàs

Per a prostituir-se, les dones havien de col•locar-se en llocs concrets del Caminàs i complir amb dotze hores diàries de treball tots els dies de la setmana fins a pagar el seu deute. A més, tampoc podien oferir serveis sexuals a persones de raça negra i havien de lliurar-li setmanalment una important suma de diners, quasi impossible d’aconseguir.

L’operació es va saldar amb la detenció d’aquestes dues persones, de nacionalitat nigeriana, encara que hi ha més que estan sent investigades, ja que la xarxa podria tenir ramificacions fins i tot fora de l’Estat espanyol. Els arrestats han sigut posats a disposició judicial, que ha ordenat l’ingrés a la presó de la dona.

Després de les detencions es va realitzar un registre domiciliari en l’habitatge de Castelló en el qual es van intervenir un ordinador, 3.500 euros, tres telèfons mòbils d’última generació, al costat d’un altre material documental que corroboraria l’existència i abast de la xarxa i està sent analitzats per experts policials en la matèria.

Comparteix

Icona de pantalla completa