Diari La Veu del País Valencià
Bellver: ‘L’esquerra acapara amb les seues provocacions les expulsions’

RedactaVeu / València

El portaveu del Grup Parlamentari Popular en les Corts, Jorge Bellver, ha afirmat que “l’esquerra radical acapara amb la seua mala educació i provocacions les cinc expulsions que s’han produït aquesta legislatura” en el Parlament autonòmic, sempre “després de les preceptives tres trucades a l’ordre que estableix el reglament abans d’ordenar una expulsió”, ha postil•lat.

En un comunicat, titlla de “vergonyós” l’ocorregut aquesta setmana amb l’expulsió de la diputada de Compromís Mònica Oltra, “que no solament es va enfrontar al president de Les Corts en una manifesta falta de respecte, sinó que es va aferrar a l’escó negant-se a abandonar l’hemicicle i va obligar a suspendre els punts restants del ple en una situació insòlita”.

Bellver recorda que és la segona vegada que expulsen Oltra d’un ple en el que va de legislatura, i agrega amb ironia que “si aquest és el protagonisme que vol aconseguir i erigir-se en la líder dels radicals, va per bon camí”.

El portaveu ‘popular’ ha recordat que, des de 2011, s’han produït cinc expulsions en les Corts, quatre en ple de membres de Compromís i EUPV, en concret Oltra dues vegades, Mireia Mollà (Compromís) una i Ignacio Blanco (EUPV) una altra, i una en comissió, la de Juan Soto (PSPV).

“Els més xicotets són els més radicals”

Bellver manté que les dades els “donen la raó” en denunciar que “els més xicotets són també els més radicals en les seues actituds, en els seus discursos bel•licistes, en els seus gestos irrespectuosos i en les seues formes”. Al seu judici, contribueixen a “desprestigiar la política” en un període en el qual els ciutadans “el que volen és treball seriós i responsable, i solucions als seus problemes”. “Lluny d’ajudar, enfanguen l’escenari en què tots units hauríem de treballar per la recuperació”, sentència.

Bellver recorda que Oltra va ser expulsada del ple al febrer de 2012 després d’una discussió amb el president de les Corts per una samarreta, en un moment en què “estava en el seu apogeu de política-espectacle, de pancartes i samarretes”. “En els últims mesos semblava haver-se assossegat, però hem vist que les poses són impossibles de mantenir i al final ix el vertader ‘jo’ de cadascun”, subratlla.

Segons recorda el PP en el seu comunicat, Blanco va ser expulsat a l’octubre de 2013 i Mollà al març d’enguany, mentre que l’expulsió de Soto, en la comissió d’Indústria, correspon a juliol de 2013.

Comparteix

Icona de pantalla completa