Diari La Veu del País Valencià
Enxarxa’t ret homenatge a Estellés
RedactaVeu / Alacant

Enxarxa’t ha celebrat aquest dissabte en l’Auditori de la Diputació d’Alacant un homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés que ha comptat amb més de mig miler d’assistents.

En l’acte, celebrat amb el lema ‘La veu de la nostra escola’ i organitzat per la xarxa de centres valencians de qualitat d’Escola Valenciana i la CAPPEV, s’ha retut homenatge musical a la figura i l’obra de Vicent Andrés Estellés per mig de recitacions, poemes dramatitzats i poemes musicats integrats en algun dels 4 eixos temàtics que caracteritzen la poesia d’Estellés: la poesia existencial; la poesia de quotidianitat; la poesia imaginativa; i la poesia civil.

Cadascun dels eixos ha anat precedit d’una breu introducció amb audiovisuals que explicaven les característiques de l’obra del poeta del poble. Així, alguns dels poemes escollits per les escoles han estat Assumiràs la veu d’un poble, M’aclame a tu, La rosa de paper o Cançó de Bressol.

Jaume Fullana, responsable d’Enxarxa’t ha destacat que “és un acte de participació de l’alumnat, un dels eixos fonamentals que guien aquest projecte d’Escola Valenciana que consisteix a enriquir i millorar la qualitat educativa de les escoles plurilingües d’ensenyament en valencià arreu del nostre territori”.

Els principis de les escoles que conformen Enxarxa’t es basen en l’aplicació de mesures compensatòries que afavorisquen l’ús i normalització del valencià; la implicació en la conservació del medi ambient; el desenvolupament d’estratègies que faciliten la convivència intercultural; la innovació educativa; i la participació democràtica de la comunitat educativa.

Cal assenyalar que aquest dissabte s’ha celebrat la Trobada de la Costera amb més de 8.000 assistents. Demà diumenge 11 de maig és el torn de la XXII Trobada d’Escoles en Valencià del Baix Vinalopó i el Baix Segura que tindrà lloc a Elx.

Per altra banda, representants d’Escola Valenciana han participat en la vesprada d’aquest dissabte en les manifestacions que la Plataforma per l’Ensenyament Públic ha organitzat a Alacant, València i Castelló amb el lema ‘Aturem la LOMQE. No a les Retallades. Cap escola es tanca’, on s’ha visualitzat la defensa de l’escola pública, en valencià i de qualitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa