Diari La Veu del País Valencià
Terricabras (ERC): ‘Seré un eurodiputat valencià’

ACN / José Soler / RedactaVeu / València.

El cap de llista d’ERC a les eleccions europees, Josep Maria Terricabras, ha posat aquest dissabte el Corredor Mediterrani com exemple “de la política que ha fet el PP i que nosaltres volem combatre”.

En l’acte central d’ERC a València, Terricabras ha dit que mentre l’Estat s’entestava en prioritzar el Corredor central “Europa ens ha ajudat a anar contra això, tal com Europa ens pot ajudar amb la llengua”.

El candidat ha dit que aquesta qüestió és prioritària i ha lamentat que mentre al Principat un alumne que demani castellà faci canviar tota una aula “resulta que als alumnes que demanen valencià no se’ls hi fa cap cas”. Terricabras s’ha compromès en aquest sentit a ser “un diputat europeu valencià”.

La candidata d’Esquerra Republicana del País Valencià, Elo Chamarro, ha iniciat la seua intervenció mostrant la seua solidaritat amb els 1438 treballadors i treballadores de radiotelevisió valenciana acomiadats ahir. Chamarro ha reinvidicat Esquerra Republicana com “la garantia de la defensa dels interessos dels valencians com la del camp valencià, la necessària reindustralització del País Valencià o la creació d’un impost sobre transaccions financeres per activar l’ocupació i el creixement”.

Per últim, Chamarro ha alertat de “l’auge de partits d’extrema dreta i xenòfobs” i ha anunciat que “Esquerra Republicana portarà al Parlament Europeu la creació de l’Aliança Antifeixista Guillem Agulló i Salvador en homenatge al jove antifeixista assassinat l’any 1993”, els pares del qual han assistit a l’acte.

Per la seua part, el diputat d’Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, Joan Tardà ha denunciat “la destrucció de l’Estat del Benestar per part de les polítiques neoliberals”. Tardà ha alertat de la “dualització de la pobresa i dels seus plans de crear una societat post crisi on impere la precalització i la retallada de drets ciutadans”. Tardà ha reivindicat “la necessitat d’engegar un procés de revolució democràtica i social arreu dels Països Catalans i que el País Valencià i les Illes Balears tinguen nous 14 d’abril. Cal que sumem tots els esforços possibles per a iniciar aquesta revolució necessària”, ha afirmat.

Comparteix

Icona de pantalla completa