Diari La Veu del País Valencià
Ximo Puig: ‘L’Agora és la imatge real del que significa el PP’

RedactaVeu / Castelló

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, va assegurar aquest dissabte que l’Àgora “és la imatge real del que significa el PP de la Comunitat Valenciana, un edifici que va costar 80 milions d’euros amb el 80% de sobrecosts i que no serveix per res, excepte perquè el PP faça els seus mítings”.

Durant el míting que ha celebrat aquest dissabte en la Plaça dels Aules de Castelló al costat del secretari general del PSPV-PSOE en les comarques del Nord, Francesc Colomer, i la portaveu del grup socialista en el Congrés dels Diputats, Soraya Rodríguez; Puig s’ha referit a la decisió del PP de celebrar el míting central de la seua campanya en l’Àgora i ha remarcat que “ells mateixos s’han retratat”.

“Amb els 80 milions que va costar aquest edifici podrien haver tingut garantit que almenys en 20 anys no seria necessari aplicar cap copagament, i menys a les persones discapacitades”, va dir Puig.

El secretari general del PSPV-PSOE va anunciar que una de les primeres mesures que adoptarà el nou govern socialista a les comarques del País Valencià serà derogar el decret de copagament, “perquè és d’allò més injust que està havent de suportar la nostra societat”. “No hi ha un altre camí que el del canvi real, el que antepose a les persones i garantisca l’educació, la sanitat, els serveis socials i tot allò que és fonamental per a la societat”, ha apuntat, per a acte seguit afegir que “són necessàries polítiques actives de creixement, en les quals Europa també és fonamental”.

En aquest sentit, ha remarcat que “és necessari que el Banc Central Europeu estiga al servei dels ciutadans i no al servei de la dreta alemanya, perquè no és un problema d’Europa, sinó de la dreta europea”. Per açò, ha insistit que “és necessari que guanye l’esquerra en les pròximes eleccions europees, que guanye el PSOE, perquè si segueix governant la dreta a Europa significa que seguirem tenint més del mateix”.

A açò cal sumar, ha apuntat Puig, que “els socialistes tenim propostes reals, com és el Pla de Garantia Juvenil, amb el qual en menys d’un any el Govern central podria estar ja aplicant aquests fons per a atacar el llast de la desocupació juvenil” i ha insistit que “no ens conformem amb 7.000 milions d’euros, volem que hi haja 21.000 milions perquè tots els joves europeus tinguen dret al treball”.

Imatge dels representants socialistes en el miting de Castelló.
Per al líder dels socialistes valencians “hi ha dues maneres de construir Europa, la que ens ha portat al fet que siga el lloc més benvolgut del món a nivell social i econòmic, o l’Europa que ara està en reculada, que únicament pensa en els mercats des que la dirigeix Merkel i la dreta europea”.

Puig li ha preguntat a Rajoy “com pot estar content si en el temps que porta com a president s’han perdut un milió d’ocupacions”, com també li ha preguntat a Fabra “com pot estar content si cada dia seu com a president de la Generalitat hem perdut 450 llocs de treball”.

El secretari general del PSPV-PSOE ha incidit que en aquestes eleccions “també votarem sobre el que ha fet Fabra i el seu partit al capdavant de la Generalitat” i ha recordat que “han liquidat el sistema financer valencià, han apagat Canal 9 i fa dos dies van demostrar que també volen tancar les Corts, perquè la seua intenció no és una altra que liquidar l’autogovern”. Per açò, ha insistit que “l’únic canvi real i possible és el que plantegem els socialistes, perquè l’alternativa només som els socialistes”

Per la seua banda, la portaveu socialista en el Congrés dels Diputats, Soraya Rodríguez, ha apuntat que la pròxima cita electoral “és fonamental per a acabar amb el que significa la pitjor dreta, que és la que ens està governant”. Així, s’ha referit a l’actual president del Govern, Mariano Rajoy, “que s’ha volgut convertir en el focus d’aquesta campanya, i a qui hem de dir que volem canvi, ací i a Europa”.

Així, s’ha referit a les retallades i reformes aplicats per Merkel i Rajoy “que han canviat la nostra vida, perquè l’han empitjorat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa