Diari La Veu del País Valencià
Compromís lamenta l’aprovació de la Llei de Telecomunicacions

RedactaVeu / Castelló de la Plana

La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha explicat aquest diumenge que “la nova Llei general de telecomunicacions, aprovada al Congrés gràcies als vots de PP, PSOE i CiU, facilita a les operadores l’expropiació forçosa de terrats particulars i altres propietats privades i públiques per a la col•locació d’antenes de telefonia mòbil “quan resulte necessari per a la instal•lació de la xarxa i no hi haja una altra alternativa tècnica o econòmicament viable”.

Segons Ali Brancal, “es deixa els ciutadans desemparats i lleva tota competència als ajuntaments. En l’anterior Llei ja constava la figura de l’expropiació forçosa, però amb prou feines tenia rellevància i en la pràctica era impossible aplicar-la si els ajuntaments s’oposaven”.

Brancal denuncia que “han despullat de competències els municipis”, ja que aquestes xarxes són considerades determinacions estructurants, pel que són obres d’interès general, i estan al mateix nivell que un hospital o que una carretera”.

La regidoria de Compromís ha apuntat que a partir d’ara, “tampoc serà necessari que els ajuntaments atorguen llicències municipals d’obres i d’activitat perquè les companyies puguen instal•lar les antenes, ni tampoc caldrà realitzar estudis d’impacte ambiental, ja que n’hi haurà prou amb que el Ministeri d’Indústria haja aprovat prèviament un pla de desplegament o instal•lació de xarxa en el qual es contemplen aquestes infraestructures”.

En aquest sentit, les companyies “només estan obligades a presentar una declaració de responsabilitat” en la qual certifiquen que compleixen els requisits exigits per la nova Llei”.

Finalment, Ali Brancal ha lamentat que “amb aquesta llei, es deixa la ciutadania sense mecanismes per defensar-se davant la col•locació d’antenes”. “Des de Compromís estem a favor del desenvolupament de les noves tecnologies però no a qualsevol preu”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa