Amics del Museu crea una xarxa wifi al Soler Blasco de Xàbia

Els voluntaris treballen en la confecció d'un àudio guia de l'edifici
21 febrer 2013 01:00h
RedactaVeu / Xàbia

Una més que bona iniciativa. Ha sigut una associada d'AMUX, Chris Betterton-Jones, qui amb l'ajuda del Xàbia Computer Club, especialment de Andreas Wernli, ha dut a terme aquest projecte i ha aconseguit la donació dels equips necessaris.

Fins ara, el Soler Blasco solament disposava d'una línia d'internet de banda ampla per a ús intern i d'un únic ordinador. Ara, s'han creat dues noves connexions WiFi protegides, una per al personal del museu que treballa dins l'oficina des dels seus portàtils i una altra que es pot rebre en la majoria de les sales del museu, incloent les sales del nou edifici. Així, els professors i les persones que assisteixen a les reunions poden tenir accés a internet si és necessari.

Com indiquen des d'AMUX, 'aquest grup d'afeccionats a la informàtica està planejant inserir el museu a "Google Maps", amb el plànol i fotografies del seu interior, perquè els visitants puguen planificar la seua ruta i identificar els punts que més els interessen'.

També estan fent proves, amb programari lliure, per confeccionar un àudio guia i aplicacions de Smartphone, que els visitants podran descarregar als seus telèfons o tablets, i contribuir així a millorar la seua apreciació i la comprensió dels objectes exposats.
 

Amics del Museu és un grup de persones de totes les nacionalitats amb un interès actiu en la història i l'arqueologia de Xàbia i la comarca de la Marina Alta. Organitzen xarrades i tallers al museu Soler Blasco de Xàbia, a més de recolzar les activitats d'aquest. L'afiliació està oberta a tothom per una subscripció anual amb una quota de 10 euros. Per a més informació poden visitar la seua web: amuxabia.weebly.com

next