Diari La Veu del País Valencià
El nombre d’alumnes de Rafelbunyol afectats per intoxicació alimentària ascendeix a 117

RedactaVeu / Europa Press/ València

El nombre d’alumnes d’un col•legi públic de Rafelbunyol afectats per una possible intoxicació alimentària ha ascendit a 117, un augment que des de la Conselleria de Sanitat qualifiquen de “normal” atès que el període d’incubació d’aquest quadre clínic és de 72 hores. Tan sols roman ingressat un menor en l’Hospital Clínic de València i el seu estat no revesteix gravetat.

Els menors, d’entre 3 i 12 anys, presenten un quadre clínic de vòmits, mal de ventre i diarrees compatible amb toxinfecció d’origen alimentari.

Salut Pública va aplicar el protocol indicat en aquests casos, consistent en l’estudi epidemiològic, que orienta la recerca, i l’anàlisi de mostres preses en el centre, que determinarà l’origen.

Des de la Conselleria de Sanitat han anunciat que els resultats tardaran uns dies i, de moment, no es pot concretar si es tracta d’una infecció, una salmonel•la o qualsevol altra intoxicació, han apuntat fonts sanitàries.

Mentrestant, continuen les mateixes fonts, “no hi ha res que impedisca el normal funcionament del centre, per la qual cosa si s’obri és perquè no hi ha cap risc per a la salut”.

Així ho han indicat fonts de la Conselleria d’Educació, que han recordat que Salut Pública va aplicar el protocol indicat en aquests casos, que és l’estudi epidemiològic, que orienta la recerca, i l’anàlisi de mostres preses en el centre, que determinarà l’origen.

Des de l’AMPA han assenyalat a través del seu perfil en una xarxa social que la direcció els ha informat que tant l’inspector de Sanitat com la Conselleria d’Educació ha informat que mentre no hi haja comunicació oficial el col•legi i el menjador funcionaran amb normalitat.

Així mateix, aconsellen els pares que els xiquets que presenten símptomes -vòmits, mal de ventre i diarrea- no acudisquen al col•legi per a detenir la cadena de contagi.

Comparteix

Icona de pantalla completa