Diari La Veu del País Valencià
El ple de les Corts suspès després de l’expulsió de Mònica Oltra continuarà el dijous
Europa Press / València

El ple es reprendrà en el mateix punt de l’ordre del dia en què va quedar suspès, de manera que començarà amb la pregunta del grup parlamentari EUPV al president de la Generalitat, Alberto Fabra.

EUPV preguntarà al cap del Consell si és “conscient del seu fracàs com a president de la Generalitat”, després de les xifres de l’atur i la corrupció que considera “els principals problemes que percep la ciutadania valenciana”. També van quedar per debatre’s diverses mocions presentades pels grups de l’oposició.

La Presidència de les Corts ja ha convocat per escrit els diferents síndics al ple. Així mateix, ha comunicat al portaveu de Compromís, Enric Morera, i a la diputada Mònica Oltra, que aquesta no hi podrà assistirsegons l’article 104 del reglament de les Corts, ja que el del pròxim dijous serà la continuació del mateix ple en el qual va ser expulsada.

Sanció

La possible sanció a Mònica Oltra l’haurà de decidir la Mesa de les Corts, la pròxima reunió de la qual està convocada per al pròxim 20 de maig.

L’article 101 del Reglament assenyala que la suspensió temporal de la condició de diputat podrà acordar-se pel ple de la cambra per raó de disciplina parlamentària quan, entre altres supòsits, el diputat, després d’haver sigut expulsat del ple o de comissió, es negara a abandonar-lo.

Comparteix

Icona de pantalla completa