Diari La Veu del País Valencià
Joan Baldoví: ‘Han fet Castor sabent que no es podia fer’

RedactaVeu / València.

El diputat de Compromís al Congrés estatal, Joan Baldoví, considera que l’Informe de l’Institut Geològic, “demostra la connexió del projecte Castor amb els terratrèmols patits a les comarques del Nord i, a més, demostra que s’ha fet, malgrat saber que no es podia fer i d’això el PP ha de donar una explicació pública i creïble per a la ciutadania”.

“Com també hauran de donar explicacions de les clàusules abusives amb les quals han blindat els interessos de l’empresa que ha fet el projecte, que primer ha posat en perill els ciutadans i ciutadanes i després, pretenen que siguen els poders públics i, per tant, els diners públics, els qui els paguen per cessar l’activitat i així no perdre ells”.

Segons ha declarat el parlamentari de Compromís, “davant la certesa de l’informe de l’Institut Geològic, en el sentit que el magatzem de gas de Castor és el responsable directe dels terratrèmols que s’han registrat i que es continuen patint a les comarques del Nord del País Valencià, des de Compromís volem reclamar, en primer lloc el tancament immediat d’eixa plataforma, que entenem que no es pot jugar amb la seguretat de les persones.

En segon lloc, que el Govern aclarisca si finalment haurem de ser els ciutadans els qui rescatem eixa empresa, davant eixe negoci ruïnós, i haurem de pagar 1.700 milions perquè es puga tancar. Entenem que eixes clàusules estranyes i malignes no es poden donar en les administracions públiques”.

Per a Baldoví, “l’interés general pel qual han de vetlar les administracions és aquell que siga un interés real per a la societat i com que Castor ha demostrat que no es tracta d’un projecte que siga d’interés general i, a més, és un projecte que posa en perill les persones i el medi natural, cal tancar-lo i cal vetlar perquè els diners públics no es destinen per a pagar cap indemnització. Insistim que els diners han de ser per a l’interés general i ara, en aquests moments, l’interés general és rescatar les persones i no els poderosos que les han posat en perill”.

Comparteix

Icona de pantalla completa