El Mapa de les llengües, ja és una realitat

Un web que recull la diversitat lingüística que es parla als territoris de parla catalana
13 maig 2014 01:00h
RedactaVeu / Barcelona 

El projecte té per objectiu apropar i donar a conèixer la diversitat lingüística dels territoris de parla catalana a tota la ciutadania, emfatitzant el paper central de la llengua catalana com a vertebradora d'aquesta diversitat, i alhora fer visibles i situar en el mapa les entitats, associacions i institucions que n'impulsen l'aprenentatge.

Per fer-ho, el Mapa de les llengües treballa en una doble vessant.
 
Per una banda, a través d'un mapa del món a la seva portada, el web mostra de manera molt gràfica l'origen territorial de les 270 llengües que hui dia es parlen a casa nostra.
 
Aquesta informació sobre l'origen és acompanyada d'informació sobre la família lingüística de cada llengua i dels països on es parla. Paral·lelament, un mapa dels Països Catalans visualitza i permet cercar les entitats tant de persones nouvinguts com de la societat d'acollida que promouen l'impuls i l'aprenentatge de la llengua catalana com a factor clau per a la integració i la cohesió socials.
 
S’ha recollit de moment més de 600 entitats d'arreu dels territoris de parla catalana, però una de les característiques del web és que vol ser una eina viva i inclou diverses opcions per tal que la ciutadania que hi accedisca puga proposar i introduir noves entitats que no s'hagen detectat. De manera que entre tots es puga actualitzar aquest mapa de la diversitat lingüística del país i de les entitats que hi treballen des de diversos àmbits.
 
El projecte compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i de la Fundació Lluís Carulla.


 
next