VerdCel aterra a Mallorca amb la triple Nominació als Premis Ovidi

'Argilaga' obté 3 nominacions als Premis Ovidi que es lliuraran el proper 27 de maig a València: Millor disc de Cançó, Millor lletra ('Tela amb tela' ) i Millors arranjaments i producció

RedactaVeu / Mallorca

Pais Viatge va estar guardonat com a millor disc de Cançó als I Premis Ovidi Montllor el 2006, Els dies del Saurí com a millor disc de Pop el 2012, i ara Argilaga ha estat designat en tres categories: Millor disc de Cançó, Millor lletra ('Tela amb tela') i finalment com a Millors arranjaments i producció.

A més a més aquesta setmana VerdCel aterrarà a l'illa de Mallorca, des d'on participarà en actes diversos, realitzarà tres concerts - un parell en Trio i altre de format reduït - i en farà difusió del nou treball des de diferents mitjans.

1.- Dissabte 17 maig '14. PALMA. Can Alcover. 19h | Entrada Lliure.
Actuació en format TRIO a Palma de Mallorca, Can Alcover, del Nou Disc i Espectacle de VerdCel: Argilaga. Lloc: Can Alcover. c/ Sant Alonso, 24. Palma.

2.- Divendres 16 maig '14. FELANITX. Ateneu de Felanitx. 20h | Entrada Lliure (Xarrada prèvia sobre l'Objecció Fiscal)
Recital guitarra i veu presentant Argilaga. Lloc: Ateneu de Felanitx, C. Zavellà, 3, Felanitx.

3.- Diumenge 18 maig '14. INCA. Claustre de Sant Domingo d'Inca. 18h | Entrada Lliure.
Petit Concert en format Trio dins l'acte lliurament Premis de Maig 2014 de l'OCB. Lloc: Av. de les Germanies, s/n 07300 - Inca

4.- Dimecres 14 maig '14. PALMA. Espai Xocolat. 19:30 | Entrada Lliure.
Presentació i 'showcase' a l'espai musical Xocolat de Palma. Serà un tast pel concert a Can Alcover de dissabte. Lloc: C. Font i Monteros, 18 - 07003 Palma.

VerdCel treballa la cançó de manera única, barreja de manera natural influències modernes amb arrels mediterrànies. Gairebé ja 15 anys als escenaris, 10 anys des de la primera publicació i el ara publica el seu cinquè LP: 'Argilaga'.

La proposta d'Alfons Olmo és de convicció interdisciplinària i treballa en equip; els seus discos s'han editat en fantàstics formats de Llibre-CD que recullen música, còmics, poesia i treballs audiovisuals diversos; en directe ha treballat acció i projeccions amb notorietat i molta personalitat.
 
 Passat el viatge pels estats de l’ànima, de l’aigua, de qui pateix la pèrdua de condicions laborals i la feina ( Els dies del Saurí ), el nou protagonista de les cançons de VerdCel és el foc. Deu anys després de la seua primera publicació, l'EP On està el lloc?, aquest serà el sisè disc que veu la llum de la mà de la formació que, com a l'anterior, compta amb la producció de Valen Nieto. Una sonoritat delicada per fer entendre un discurs molt més cru alhora que positiu, poètic i directe.
Un disc amb veu pròpia on es combreguen cançó, arrel i modernitat.
 
Treballs pretèrits de VerdCel han estat publicats en format digital i de Llibre-CD amb diversos elements, com el còmic, el poemari i l'audiovisual (curt i documental). A banda del format digital, aquesta vegada el format serà doble i sempre en CD. Per una banda una edició extraordinària de tirada limitada d'una grandària de 10’’ (26 x 26cm), similar al vinil de 10'', molt acurada, amb un llibret de 32 pàgines que conté il·lustracions d'una gran qualitat, les quals embolcallen el fil musical de les cançons, les lletres, els crèdits ampliats de tot el treball i el llistat de col·laboradors. També hi ha el format de CD en format habitual de cartró.
 
'Un nou treball on les cançons clamen per allò essencial en la revolta individual, nacional i social: equilibri personal, estima, germanor i poble, desobediència. Som romer, espígol, timó en essència, aroma de justícia social, condiment per la llibertat; però per resistir, per pega-li la volta, seguirem sent arbust d'argilaga que lluita contra la forta sequera: tronc dret, flor primaveral, perfectament ramificada, espines llargues i robustes, combustible'.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat