Diari La Veu del País Valencià
PSPV: ‘El PP pretén dividir els valencians amb la Llei de Símbols’
RedactaVeu / València

El diputat socialista, Rafa Rubio, ha denunciat que “al PP li és igual desunir el poble valencià si és amb finalitats i amb rendibilitat electoral i açò és el que està fent Fabra”. Així s’ha referit el dirigent socialista després de conèixer que hui s’ha constituït la Comissió per a commemorar el Trentè Aniversari de l’entrada en vigor de la Llei que regula els símbols de la Generalitat.

Així el diputat socialista ha assenyalat que “és molt curiós que un any i un mes després de promulgat aquest Decret haja sigut ara, en plena campanya de les eleccions europees, quan el Consell d’una manera molt solemne haja constituït la Comissió que aquest Decret regula”. Una comissió, que segons ha explicat Rubio, “només té una funció que és elaborar tot un seguit de esdeveniments de tipus cultural o de qualsevol altra naturalesa per a commemorar aquesta normativa”.

Per al diputat socialista el fet que s’haja tardat més d’un any a constituir aquesta Comissió i justament es faça ara “no és més que per a cercar rendibilitat electoral i, d’acord amb el seu manual de campanya, dividir els ciutadans entre els bons valencians i els mals valencians” i ha apuntat que per a el Govern de Fabra “evidentment entre els mals valencians estem tots els qui no pensem exactament igual que el PP”.

Així, el dirigent socialista ha afirmat que a Fabra “li importa molt poc la greu situació econòmica de la Comunitat o la mala imatge que dóna pels nombrosos casos de corrupció, tant de l’actual Govern com dels anteriors, perquè solament li interessa perpetuar-se en el poder ell i el PP i en aquest cas que el PP guanye les eleccions europees”.

En aquest sentit, Rafa Rubio ha recordat que “si de debò haguera existit una vertadera voluntat de voler celebrar aquest 30 aniversari de la Llei, la Comissió s’hauria constituït un any abans, quan es promulgà el Decret sense esperar un moment oportú des del punt de vista electoral”. Per açò, ha insistit que no es tracta de res més que “d’un brindis al sol, una manera de dividir els valencians i una manera de jugar amb alguna cosa en què tots estem d’acord, com són els símbols”.

Sobre aquest punt, Rafa Rubio ha subratllat que estem parlant d’una simbologia “que ens pertany a tots per igual i el PP no pot apropiar-se d’ells perquè els símbols han de ser elements d’unió i no de confrontació com a cerca el PP”.

Comparteix

Icona de pantalla completa