Diari La Veu del País Valencià
Compromís i EUPV exigeixen la dimissió de Grau després de la seua imputació

Europa Press / València.

El portaveu de Compromís en l’Ajuntament de València, Joan Ribó, ha exigit aquest dimarts la dimissió del vicealcalde de la ciutat, Alfonso Grau, després de la decisió del jutge instructor del ‘cas Nóos’ d’imputar-lo en la causa en apuntar l’existència de “indicis fundats de criminalitat” en els fets relacionats amb la signatura i execució dels convenis que van ser subscrits en 2004, 2005 i 2006 per a la celebració dels València Summit.

Ribó ha reclamat la “paralització de” totes les aportacions municipals a la Fundació Turisme València, presidida per Grau, que per a 2014 estan pressupostades en quatre milions d’euros. Al mateix temps, ha reiterat a l’alcaldessa Rita Barberà “la necessitat d’engegar una comissió de recerca que fiscalitze les activitats fetes per aquesta Fundació a càrrec del pressupost municipal”, una petició que ja va formular al desembre de 2011 en el Ple de l’Ajuntament.

EU demana la dimissió perquè no barrege l’Ajuntament de València en el seu procés.

El portaveu del grup municipal d’Esquerra Unida en l’Ajuntament de València, Amadeu Sanchis, ha sol·licitat la dimissió d’Alfonso Grau com a vicealcalde perquè així “puga procedir a la seua defensa com un ciutadà particular sense barrejar la Institució en el procés”.

EU formula aquesta petició “seguint la línia que té aprovada en tot l’Estat quan es produeix un fenomen d’imputació derivat d’un presumpte cas de corrupció”. Segons ha apuntat Sanchis, “aquesta línia d’actuació política de EUPV és la que hem defensat en els diversos casos d’imputació dels diferents càrrecs públics per motius de corrupció tant en el ‘cas Brugal’ a Alacant com Gürtel en les Corts Valencianes i ara Nóos en l’Ajuntament de València”.

El regidor de la formació d’esquerres ha recordat que en alguns com en la ciutat de Sevilla o en la Junta d’Andalusia, “el PP ha demanat la dimissió de càrrecs públics d’IU només quan s’ha iniciat el procés judicial, sense esperar ni tan sols al fet que estigueren imputats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa