Diari La Veu del País Valencià
Insten a incloure lesbianes i solteres en els tractaments públics de reproducció assistida
Europa Press / València

En aquest escrit, la Síndica Emilia Caballero, assenyala que com la Conselleria de Sanitat “no ha contestat”, seguint la normativa sobre aquest tema, li torna a formular el requeriment i li dóna un “nou termini” de 15 dies per a remetre-li un informe en el qual comunique “si accepta o no la resolució de la Sindicatura sobre els tractaments públics de reproducció assistida”.

Així mateix, Caballero adverteix a Sanitat que “si transcorre el termini indicat” i sense rebre l’informe preceptiu, haurà de “donar comptes sobre la seua actitud en la secció corresponent del pròxim informe anual que es presente en les Corts Valencianes”.

L’origen d’aquesta resolució de la Sindicatura és una queixa presentada pel diputat de Compromís Fran Ferri a la fi de 2013 per l’exclusió de les dones lesbianes, bisexuals i solteres dels tractaments de reproducció assistida finançats per la sanitat pública.

Ferri denunciava que aquesta exclusió “vulnera de forma clara els preceptes arreplegats en la Constitució i en l’Estatut, que fan referència a la dignitat de les persones i a la igualtat davant la llei sense discriminació per l’orientació sexual o qualsevol altra condició o circumstància personal o social”.

A la fi de març, la Sindicatura de Greuges va formular una resolució en referència a aquesta queixa amb la qual instava a Sanitat al fet que, “de conformitat amb la normativa vigent, garantisca a les dones el seu dret a les tècniques de reproducció assistida, independentment del seu estat civil i la seua orientació sexual, així com que interprete aquest dret de manera global, atenent en primer terme al principi d’igualtat constitucionalment reconegut”.

Decisió homòfoba i retrògrada

Ferri titlla de “falta de respecte a les dones que volen ser mares” el fet que “el conseller de Sanitat, Manuel Llombart, no es digne a contestar el requeriment de la Sindicatura de Greuges”.

Al seu judici, el PP “intenta imposar” a la societat un “únic model de família” i “utilitza tots els instruments al seu abast per a aconseguir-ho”, punt en el qual critica que “ataquen el desig de milers de dones de ser mares, pel mer fet de no estar en una relació amb un home”. “Aquesta decisió només es pot qualificar de homòfoba i retrògrada”, sentencia el diputat de Compromís.

Comparteix

Icona de pantalla completa