Diari La Veu del País Valencià
Compromís demana a Cotino que reconsidere prohibir la presència d’Oltra en les Corts
Europa Press / València

En un escrit amb data d’aquest dimecres, Morera justifica recepció de la comunicació de Cotino en el qual informa a la diputada de la prohibició d’assistir a la represa del ple aquest dijous, i li demana que “reconsidere” la seua decisió d’impedir a Oltra “l’exercici de representació” i el convida a “fer ús de les seues competències de mantenir l’ordre en els plens, garantint la necessària imparcialitat que ha de regir en aquestes decisions perquè la seua veu puga ser escoltada i entesa”.

En el text, Morera reitera, com ja va dir en la passada Junta de Síndics posterior a la suspensió del ple, la “voluntat” d’Oltra d’atendre les seues crides a l’ordre “en un context audible, sense interrupcions ni crits d’altres diputats que puguen impossibilitar atendre-les i molt menys processar-les”.

“Més encara, quan entre el primer i segon avís no va existir temps suficient per a cap reacció. És a dir, que el ple suspès per cinc minuts, es reprenga i en un context de silenci general, la Presidència faça el segon avís i, a partir d’aquest moment, poder continuar la sessió de ple amb normalitat democràtica per a acabar els punts de l’ordre del dia”, afig.

No volen “Tracte diferent”

En aquesta línia, indica a Cotino que les actuacions de la Presidència de les Corts han de ser “equànimes, equitatives i imparcials, qualitats que no s’han donat en la seua decisió”.

Així, sosté que, vista la “successió dels fets i manifestat i reiterat el seu compromís, no té cap sentit oferir a la diputada un tracte diferent al que es manté amb els altres diputats i diputades, que igualment han sigut expulsats i als quals si se’ls ha permès accedir al Ple l’endemà de l’expulsió i poder fer ús d’aquesta manera del seu dret fonamental de representació contemplat en l’article 23 de la Constitució espanyola”.

Comparteix

Icona de pantalla completa