Diari La Veu del País Valencià
El jutge de ‘Nóos’ posposa la declaració de Grau al 31 de maig

Iñaki Urdangarin i Alfonso Grau, el senyor Llop, per Francesc Viadel

ACN / València

La nova data fixada pel jutge instructor José Castro és el pròxim 31 de maig a les 11:00 hores. Castro va enviar una providència aquest dimarts on citava Alfonso Grau, apreciant indicis fundats de criminalitat als convenis subscrits entre Nóos, la Fundació Turisme València i la Ciutat de les Arts i les Ciències per a la celebració de les cimeres València Summit dels anys 2004, 2005 i 2006.

El jutge apreciava així mateix indicis raonables que es va vorejar l’interès general i es va prescindir de les vies administratives de contractació, sense cap estudi previ de viabilitat ni ajustament als preus de mercat ni fiscalització posterior.



José Castro valorava així l’escrit presentat per la representació processal del grup municipal del PSPV a l’Ajuntament de València en el qual sol·licitava la imputació de Grau després de les declaracions que el magistrat va efectuar el passat 12 i 13 d’abril a València a membres de la junta i el patronat de la fundació València Turisme Convention Bureau. 



Castro també menciona els informes de la fiscalia així com de la unitat de suport a la intervenció de l’administració general i de la fiscalia especial contra la corrupció respecte a la naturalesa jurídica de la fundació València Turisme i l’aplicació de la llei de contractes en aquesta fundació. 



En el seu escrit de sol·licitud d’imputació, el grup municipal socialista considerava que Grau hauria comès els presumptes delictes de prevaricació, malversació, frau i tràfic d’influències. Grau és president de la fundació TurismeValència Convention Bureau.

Comparteix

Icona de pantalla completa