RedactaVeu / València

Les famílies valencianes amb fills amb discapacitat inverteixen uns 400 euros mensuals en teràpies i tractaments específics, uns 4.200 euros anuals, la qual cosa suposa per a un majoritari 39,3%, entre el 20% i el 30% del pressupost familiar. Per a un altre 17,9%, la quantia suposa entre el 30% i el 40% del total d’ingressos familiars, segons fonts de la Fundació Adecco.

El 59% de les famílies enquestades se sustenta amb un sol salari i un 75% de les famílies valencianes amb membres amb discapacitat afirma arribar amb dificultat a fi de mes, enfront del 69,3% de la resta de les famílies en el País Valencià, segons dades extretes de l’INE.

Els valors dels discapacitats

No obstant açò, enfront de l’aspecte econòmic, preval el sentiment familiar ja que el 90% dels enquestats assegura que tenir un fill amb discapacitat li ha aportat valors fins llavors desconeguts. Entre els més repetits citen aprendre a prioritzar, força de voluntat, tolerància, amplitud de mires o empatia.

Un 54% creu que el seu fill amb discapacitat no podrà treballar mai, principalment a causa de prejudicis en la societat i en l’empresa, encara que la sobreprotecció tampoc ajuda.

De fet, un 25% dels enquestats opta per pautar i supervisar el seu fill en lloc de fomentar que desenvolupe per si mateix les seues tasques.

La Fundació Adecco atén a 1.170 persones amb discapacitat a través del Pla Família, programa per a donar suport al desenvolupament social i laboral dels familiars amb discapacitat dels treballadors de 171 empreses.

Comparteix

Icona de pantalla completa